La data de 21 iunie 2015, Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată de către un tânăr de 24 de ani, cu privire la faptul că a fost victima unei tâlhării.

       Din primele verificări s-a stabilit că, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiu, în jurul orei 02:45, tânărul ar fi fost acostat de către două persoane ca l-au imobilizat şi i-au sustras telefonul mobil.

În urma cercetărilor efectuate făptuitorii au fost identificaţi în persoana unui tânăr de 15 ani şi a unui bărbat de 31 de ani, ambii din Ozun.

Faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi unui judecător de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.

Prejudiciul a fost recuperat integral, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie în formă calificată.

                       Evitaţi să deveniţi victimă şi aveţi în vedere următoarele măsuri de prevenire: Evitaţi să purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, bani sau telefoane mobile; Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile noaptea, străzile pustii, terenurile virane; Nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare şi nu vă deplasaţi cu maşini de ocazie; Pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari; Dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepe până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă; Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi sunaţi de urgenţă la “112”; În caz de agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur. Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja agresorii; Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul. Viaţa este mult mai preţioasă decât bunurile dumneavoastră; Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului: înălţime, culoarea părului, îmbrăcămintea etc.; În cazul victimizării, înştiinţaţi instituţiile bancare şi firmele de telefonie mobilă dacă vi s-a luat cardul de credit sau telefonul mobil; înştiinţaţi instituţiile guvernamentale pentru documentele sustrase.

 

 

 

            IPJ Covasna . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail