Cursuri gratuite în diverse domenii, pentru persoane provenind din familii monoparentale și familii cu peste doi copii, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, femei, tineri care părăsesc sistemul de stat de protecție a copilului, se vor derula începând cu luna viitoare și până în septembrie, în cadrul unui proiect derulat la nivel național, susținut din fonduri europene. Înscrierile se realizează până la data de 1 iulie 2015.
Cursurile se derulează în cadrul proiectului intitulat „Sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru participarea pe piața muncii”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, DMI 6.2 Îmbunătățirea accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii – „Investește în oameni!” . Proiectul se desfășoară la nivel național și oferă posibilitatea participării gratuite la cursuri de formare profesională continuă, cu sprijinul S.C.Palace Dumbrava S.R.L., firmă cu vechime si tradiție în industria hotelieră, atât pe piața locală, cât mai ales pe cea internațională, prin semnarea contractului de franciză cu ”Hilton” International, devenind astfel al doilea” Hilton” din România, ne-a spus expertul în informare, promovare, comunicare media, diseminare, Jors Ilariana Maria.
Cursurile vor fi organizate în următoarele domenii: lucrător în alimentație; cameristă; agent de dezinfecție, deratizare, dezinsecție; agent de curățenie clădiri și mijloace de transport.
Pentru a participa, cei interesați trebuie să facă parte din unul din următoarele grupuri vulnerabile: familii monoparentale și familii cu peste doi copii, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, femei, tineri care părăsesc sistemul de stat de protecție a copilului; să fi încheiat ciclul gimnazial și să aibă vârsta minimă 16 ani. Persoanele de sex feminin trebuie să aibă vârsta maximă de 60 de ani, iar cele de sex masculin, 65 de ani. După absolvirea cursurilor se eliberează un certificat de calificare acreditat ANC și se acordă subvenții participanților.
Înscrierile la cursuri se fac pe adresa de e-mail: [email protected], pentru înscriere fiind necesare următoarele documente: copie CI/BI; copie certificat de naștere; copie certificat căsătorie/divorț (dacă este cazul); copie diplomă de studii ce atestă ultima formă de învățământ; documente care să ateste apartenența la grupurile vulnerabile menționate. Alte documente aferente înscrierii în proiect vor fi completate ulterior, conform unei programări stabilite de echipa proiectului.
Candidații acceptați pentru înscriere vor fi informați prin e-mail sau telefon cu privire la perioada și locația derulării programărilor.
Cursurile se vor desfășura în perioada iulie-septembrie 2015 și vor cuprinde atât parte de teorie, cât și parte practică.
Jors Ilariana Maria ne-a mai comunicat că în cadrul proiectului, se va face și consilierea cursanților, în vederea facilitării pentru angajare și continuarea studiilor, prin intermedierea cu partenerii la nivel național.
Ana Alina Costache . .