1 Iunie este o zi specială, este Ziua Internațională a copilului, ocazie cu care gândurile noastre se îndreaptă către toți copiii planetei, către puritate și inocență. Această este ziua în care toți copiii din lume ar trebui să fie bucuroși și să aibă zâmbetul pe buze.

 

           Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria. Dar ce este copilăria? Copilaria este inima tuturor vârstelor, e primăvara tinereții. Este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncul sufletelor noastre. Cel care are o copilărie frumoasă și fericită  își adună o comoară nesecată în care își găsește mângâiere și liniște în toate momentele vieții.

            Această sărbătoare conferă an de an un prilej de mare bucurie, o „întâlnire” fericită a celor mari cu cei mici, prin participarea la acțiuni și evenimente inedite și aducătoare de amintiri și nostalgii pentru cei mari.

            În cadrul parteneriatului dintre Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe și Ofițerii Biroului de Analiză și Prevenire din Inspecoratul de Poliție Județean Covasna  „Copiii și ABC-ul siguranței”  am sărbătorit Ziua de 1 Iunie. Peste 300 de copii din școala noastră au avut prilejul să participe la concursul de trotinete și biciclete. Curtea școlii a fost transformată pentru câteva ore într-un „mic orășel” prevăzut cu indicatoare rutiere, treceri pentru pietoni și chiar un semafor electric. Copiii au parcurs un traseu prin acest „orășel”, au recunoscut și au respectat indicatoarele rutiere.

            La această acțiune a participat un echipaj de poliție rutieră cu o autospecială și un echipaj al Serviciului pentru Acțiuni Speciale a Poliției cu autospecială  din dotare precum și autospeciala Serviciului Criminalistic. Un moment de mare atracție pentru copii a fost demonstrația câinilor politiști dresati .

Câteva impresii ale copiilor:  Patricia – clasa a IV A : M-am simțit extraordinar astăzi și cel mai mult mă bucur că am câștigat experiență.  Miruna – clasa a IV A : Chiar dacă nu am participat la concurs, ziua de astăzi a fost distractivă și amuzantă. Carla – clasa a II A : Mi-a plăcut când m-am dat cu trotineta și că am văzut multe zâmbete. Lorena – clasa IV A : Doresc să mai fie organizate astfel de activități.  Bianca . . – clasa pregătitoare : m-am bucurat că  am participat la concursul de trotinete și mi-au plăcut foarte mult câinii. David – clasa a IV A : Mi-au plăcut puștile, bastoanele și scuturile polițiștilor!

Mulțumim conducerii celor două instituții partenere Director Prof. Costea Luminița Ana și domnului Comisar-Șef  dr.Ion Popa prin implicarea directă a Ofițerilor Biroului de Analiză și Prevenire  din Inspecoratul de Poliție Județean Covasna și colaboratorilor.

ECHIPA DE PROIECT

1. Prof. Costea Luminița – Director – Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe;

2. Prof. Dobrilă Mioara – Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe

3. Comisar șef de Poliție Dr. Ion Popa – Inspector șef IPJ Covasna;

4. Comisar de Poliție Toth Sigismund – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Covasna;

5. Subcomisar de poliție sociolog Zamfir George Eduard – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Covasna;

6. Prof.Gheorghincă Doina, Păcală Valeria, Banciu Melania, Ilyes Ibolya, Prundar Gabriela, Onofrei Camelia, Laurențiu Liliana, Gavrilă Maria, Matei Stela, Floroian Rodica, Coznean Alina, Pârvu Sînziana, Dornean Gina, Calotescu Gabriela, Cristea Georgiana, Stroe Andreea.

Cea mai senină și frumoasă perioadă a vieții este copilăria cnd uimirea și miracolul ne însoțesc în fiecare clipă  lăsând în urmă amintiri care ne vor bucura sufletul pentru tot restul vieții.

Coordonator proiect: Prof. Mioara Dobrilă, CNMV

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail