„La belle musique francaise” deschide balul 

Impresionantul spectacol „La belle musique francaise”, produs de către Asociația de Tineret Ecou,  deschide astăzi sărbătoarea „Zilelor Ecou”, ajunsă la a treia ediție.

Cu doar câteva bilete rămase disponibile, spectacolul aduce atmosfera Parisului la Sfântu Gheorghe pentru a doua oară, după ce a avut premiera la Zilele Sfântu Gheorghe. Spectatorii sunt așteptați din nou de către inițiatoarea proiectului și solista principală, profesoara Monica Opra, împreună cu Orchestra Castellani, formată din 16 instrumentiști ai Filarmonicii din Brașov, plus invitații de seamă ai acesteia, profesoara Constantin Rozalia, actorul Sebastian Marina și pistorul Ramon Grosos, la care se adaugă talentatele  fete din backing vocals, Monica Raica și Ioana Popescu, plus momentele coregrafice oferite de către doamna profesoară Marton Eniko și cei doi tineri dansatori, Peligan Zsuzsa și Bogdan Pădure. regia spectacolului este semnată de Mirela Bucur, iar scenografia de către soții Andreea și Ramon Grosos.

  De Ziua Copilului, „Flautul fermecat” la București și „Coana Chirița” la Sfântu Gheorghe

Asociația de Tineret Ecou a gândit  un eveniment mai altfel decât a făcut până acum, în sensul că am avut bucuria să vedem spectacolul „Flautul fermecat” la Opera Comică pentru Copii, o producție absolut fenomenală, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, un spectacol cu orchestră live, cu interpreți cu voci extraordinare, cu costume fabuloase, cu decoruri, cu scenă turnantă, cu multe monitoare,  cu multe proiecții, într-adevăr o poveste fenomenală pentru copii, dar și pentru cei care  au încă suflet de copil sau își doresc să retrăiască acele sentimente. Ei bine, acest spectacol nu încape, din nefericire, în Sfântu Gheorghe, pe nicio scenă, motiv pentru care ne-am gândit să îi ducem pe copii la București, să vadă o asemenea minune. Așa că în data de 30 mai, Asociația de Tineret Ecou organizează o excursie la București, iar biletul la spectacol va avea un preț special pentru copiii din județul Covasna, doar 10 lei. Ne bucurăm că aproape 150 de copii din Sfântu Gheorghe și-au rezervat deja locuri, așa că 3 autocare pline vor pleca în excursie pe 30 mai, să sărbătorească Ziua Copilului la București!

Asociația de  Tineret Ecou este onorată ca, în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii să aducă, pe 2 iunie, un spectacol eveniment, pentru copiii din Sfântu Gheorghe, dar și pentru cei cu suflet de copil! Doamna Stela Popescu, unul dintre simbolurile teatrului de revistă din țară, vine la Sfântu Gheorghe în producția maestrului Cristian Mihăilescu, „Coana Chirița”, după scrierile lui Vasile Alecsandri. Coana Chiriţa – unul dintre cele mai renumite personaje ale literaturii române – revine, cu alaiul ei de franţuzisme pronunţate greşit, spre hazul tuturor, pe scena Operei Comice pentru Copii. Dacă de-a lungul istoriei teatrului românesc, Coana Chiriţa a însemnat magistrale interpretări ale marilor noastre actriţe, printre care le amintim pe Draga Olteanu şi Tamara Buciuceanu; de această dată, moşiereasa grosolană cu preocupări mondene va prinde viaţă graţie unui alt important nume al scenei noastre: Stela Popescu.

 

Asociația de Tineret Ecou este onorată să fie în premieră, co-producător la „Atelier” . .

În calitate de coproducător, Asociația de Tineret Ecou vă invită să savurați cele peste 20 de producții care vor fi prezente în actuala ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Atelier”. Ne bucurăm că am reușit atragerea unor parteneriate publice și private pentru bugetul festivalului, dar și pentru că vom participa la promovare și vânzarea de bilete, plus voluntarii care vor participa cu entuziasm la eveniment. Adăugați spectacolele pe care le producem în cadrul festivalului, pe care le vom detalia imediat, iar la final suntem onorați să acordăm două premii pentru tinerii artiști ai actualei ediții, „cel mai bun actor” și „cea mai bună actriță”, premii dedicate celor doi mari actori ai teatrului Andrei Mureșanu, plecați de câțiva ani dintre noi, Sebastian Comănici și Dan Turbatu. Onorăm astfel memoria a doi mari oameni de teatru care au pus bazele și au continuat cu perseverență să joace în teatrul de limbă română din Sfântu Gheorghe, deși în anii ’90 a existat un real pericol ca această instituție să se desființeze. Vă reamintim că anul trecut, când a fost reînodată tradiția acordării acestor premii, la reîntoarcerea „Atelierului” din pribegia de 10 ani, premianții au fost: Benedek Agnes de la Teatrul „Tamási Áron” și Ionuț Vișan de la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila.

Luiza Zan, Peter Sarik și Alex Harding deschid Atelierul cu jazz

Trei dintre cei mai importanți muzicieni din România, Ungaria și Statele Unite ale Americii, deschid actuala ediție a Festivalului Internațional de Teatru Atelier, într-un concert de jazz de 7 stele, adus în Sfântu Gheorghe de către Asociația de Tineret Ecou și partenerii săi privați.

Seminar, spectacol și atelier pentru copii

În cadrul proiectului „Teatrul Naște Dialog”, în parteneriat cu mai multe instituții din București și Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Asociația de Tineret Ecou sprijină venirea la Sfântu Gheorghe a unui proiect foarte interesant, pentru tinerii din Sfântu Gheorghe, care va include un seminar despre minorități, un spectacol de teatru-forum și un atelier pentru cei mici. Toate activitățile vor avea loc joi 4 iunie, la CNMV.

 

Premiera spectacolului de teatru-forum, Osono-Ecou

Trupa de Teatru Independent Osono, în colaborare cu Asociația de Tineret Ecou au produs un spectacol de teatru-forum, intitulat „Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez”, care va avea premiera vineri, de la ora 17, în foayerul teatrului, urmând ca apoi să fie prezentat în liceele din Sfântu Gheorghe. Spectacolul analizează, dintr-o perspectivă interesantă, relațiile dintre tinerii români și maghiari, bazându-se pe experiențele personale ale tinerilor actori, dar și pe cele ale regizorului Fazakas Misi și ale producătorului Mădălin Guruianu. Scenariul a fost scris de către doamna Niculina Țânțar, iar spectacolul a putut fi realizat cu sprijinul Centrului de Cultură al județului Covasna.

Gala Viitori Lideri ai Comunității

Duminică 7 iunie, Centrul de Cultură Arcuș va găzdui a 6-a  ediție oficială, deoarece am mai avut 3 neoficiale, a ceea ce se impune a fi „Gala Viitori Lideri ai Comunității”, unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociației de Tineret Ecou, prin care aproximativ 25 de tineri care încheie studiile liceale, și au fost voluntari de excepție, primesc diplome și premii. Bineînțeles este un eveniment plin de emoții, deoarece foștii absolvenți ai „Academiei de Voluntariat Ecou” vorbesc despre actualii voluntari, fie direct la fața locului, fie transmit înregistrări de pe unde se află ei acum, în țară sau străinătate.

Ceremonia se va încheia cu un concert extraordinar al cvartetului de coarde Nuages Quartet din Cluj, care are în componență o tânără din Sfântu Gheorghe, Bianca Comșa, absolventă a Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj.

 Ecou Tineret, cu și pentru tineri de fiecare dată!

 

Mădălin Guruianu,

Coordonator Proiecte Asociația de Tineret Ecou

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail