Administrația Județeană a Finanțelor Publice Covasna informează contribuabilii că în Monitorul Oficial  al României nr. 300 / 30.04.2015 a fost publicat OMFP nr 513/ 2015 pentru aprobarea modelului și conținutului registrului de bani personali, precum și a procedurii de înregistrare a acestuia la organul fiscal.

Operatorii economici utilizatori ai aparatelor de marcat electronice fiscale au obligația constituirii registrului de bani personali prevăzut la art.4 alin (12) lit. i) din OUG nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completarile ulterioare.

Operatorul economic notifică organul fiscal competent de administrare constituirea registrului de bani personali, precizând data deschiderii acestuia și numărul de pagini, conform numerotării acestora, în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării OMFP nr.513.Notificarea nu impune prezența reprezentantului operatorului economic la organul fiscal, aceasta putând fi făcută și prin postă, cu condiția păstrării dovezii expedierii acesteia și nu este necesară prezentarea registrului cu ocazia notificării. Paginile registrului de bani personali se numerotează în ordine crescătoare și se semnează pe ultima pagină de catre administratorul operatorului economic sau de către persoana împuternicită de acesta.

Operatorul economic care are organizate puncte de lucru de la care efectuează livrări/ prestări de servicii pentru care utilizează aparate de marcat electronice fiscale, va notifica organul fiscal la care este înregistrat ca plătitor de impozite și taxe.În situația în care operatorul economic are mai multe puncte de lucru, poate depune o singură notificare la organul fiscal la care este înregistrat ca plătitor de impozite și taxe în care să precizeze pentru fiecare punct de lucru data deschiderii registrului de bani personali și numărul  de pagini.

Menționam că în cadrul AJFP Covasna notificările se vor depune la Etajul 1, Camera 107,  iar pentru Contribuabili mijlocii Etajul 5, Camera 505 . . .

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail