Un fost reporter sportiv din municipiul Sfântu Gheorghe, Aros Karoly, a murit, după ce a fost accidentat de o ambulanţă la sfârşitul săptămânii trecute.

. .
Tragicul accident s-a petrecut la un eveniment sportiv inclus în programul Zilelor Sfântu Gheorghe, jurnalistul fiind lovit de o ambulanţă a unei asociaţii de voluntari, a precizat luni, Erdely Andras, ofiţerul de presă al Zilelor Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestuia, şoferul pornise maşina în marşarier pentru a face loc participanţilor la ştafeta oraşelor înfrăţite Veszprem-Sfântu Gheorghe şi l-a surprins pe Aros Karoly, care îi ieşise în cale dintre două autobuze parcate pe marginea drumului, în vecinătatea Bibliotecii Judeţene.

Jurnalistul în vârstă de 75 de ani a fost călcat cu roata în zona abdominală şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, dar viaţa nu i-a mai putut fi salvată. „A fost o moarte stupidă. Culmea este că Aros Karoly a fost, în urmă cu 25 de ani, unul dintre iniţiatorii ştafetei Veszprem-Sfântu Gheorghe, care se desfăşoară pe o lungime de 870 de kilometri, şi venise să întâmpine sportivii”, a declarat Erdely Andras.

Autorităţile locale au decis luni, ca, în memoria lui, tradiţionalul Cros de Crăciun să poarte numele „Aros Karoly”. El a lucrat şi după pensionare la cotidianul de limbă maghiară „Haromszek” şi era cel mai vechi jurnalist sportiv din judeţul Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail