Premieră în justiția din România: Suspendarea plății ratelor până la soluționarea litigului pe fondul cauzei pe calea ordonanței preşedinţiale. În cele din urmă s-a constatat că tot instanța de judecată acoperă riscul valutar, și chiar mai mult, l-a eliminat de tot, astfel în urma soluției clientul Credit Europe Bank nu mai plătește nimic pentru o bună perioadă de acum.

Nu doar că acest lucru fortează banca să stopeze încasarea oricărei plăți, dar va da un răgaz de timp de la plata ratelor lunare împrumutaților care sunt deja sufocați de dobânzile și ratele impovărătoare.

Astfel, având în vedere deja practica recentă mai ales că discutăm despre o instanță din București, locul unde sunt cele mai multe litigii deschise cu reclamanți din toată țara, am întocmit prezentul formular de înscriere ce vizează ,,SUSPENDAREA PLĂȚII RATELOR LUNARE LA CONTRACTELE DE CREDIT”.
. .
Condiții ordonanța președințială

Potrivit art. 996 alin. (1), instanța de judecată, stabilind că în favoarea reclamantului există aparența de drept, va putea să ordone măsuri provizorii sau grabnice, pentru păstrarea unui drept ce s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.

Ordonanța este provizorie și executorie. Dacă hotărâarea nu cuprinde nici o mențiune privind durata sa și nu s-au modificat împrejurările de fapt avute în vedere, măsurile dispuse vor produce efecte până la soluționarea litigiului asupra fondului – art. 996 alin. (2) NCPC.

La cererea reclamantului, instanța va putea hotări ca executarea să se facă fără somație sau fără trecerea unui termen – art. 996 alin. (3) NCPC.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail