Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ), a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va desfăşura în 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale

Potrivit metodologiei, în a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, părinții copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la acea etapă vor completa o nouă cerere-tip de înscriere, pentru locurile disponibile. Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ la care există locuri disponibile.

Procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de Inspectoratul Școlar a fost comunicată, prin afișarea acesteia la unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului.

Conform calendarului aprobat de MECȘ, începând de astăzi, 24 martie (a.c.) și până în 3 aprilie 2015, are loc depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Potrivit procedurii specifice de repartizare, elaborată de Inspectoratul Școlar (postată pe site-ul www.isj.educv.ro), validarea cererilor tip va avea loc la secretariatul unității de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 7-10 aprilie (a.c.), se va derula procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de Inspectoratul Școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, dar și completarea, în aplicația informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.

În 10 aprilie (a.c.) este programată afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare. Conform procedurii specifice, între 14-17 aprilie (a.c.), comisia județeană va rezolva orice altă situație referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al elevului.

2.030 de copii, admiși în prima etapă

Conform datelor ISJ Covasna, 2.030 de copii din județ au fost admiși în clasa pregătitoare, în prima etapă de înscriere, pentru etapa a II-a fiind disponibile peste 470 de locuri.

Lista locurilor rămase libere după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, lista cu copiiii admiși în prima etapă, procedura pentru cea de-a doua etapă de înscriere și alte detalii pot fi aflate accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro, secțiunea Înscrierea în învățământul primar 2015 – 2016”.

La nivel național: 98,99% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în prima etapă, au fost admise

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul www.edu.ro, că a centralizat datele finale înregistrate în prima etapă rezervată înscrierii copiilor în clasa pregătitoare (23 februarie – 13 martie). Conform acestora, 98,99% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise.

„Din totalul celor 170.996 de cereri depuse, au fost admise 169.275. Dintre acestea, 144.507 sunt cereri pentru unitatea de circumscripţie, iar 24.768 pentru altă unitate de învăţământ decât cea arondată. În ceea ce priveşte solicitările din această categorie, 23.829 au fost admise, iar 939 au fost redirecţionate spre şcoala de circumscripţie, în condiţiile în care nu existau locuri suficiente la şcoala dorită, dar exista bifată opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie. 1.721 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala arondată iniţial. Acest tip de cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie (…).”, se arată în comunicatul de presă al MECS.

Sursa foto: www.romaniatv.net

Ana Alina Costache

 

. .  

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail