Poliţiştii covăsneni au efectuat în ultimele două zile percheziţii la persoane şi firme din judeţ bănuite de contrabandă cu produse accizabile, în urma cărora au confiscat mai multe cantităţi de ţigări şi alcool. . .

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin, a declarat pentru AGERPRES că pe 5 şi 6 martie peste 60 de poliţişti au efectuat 23 de percheziţii, dintre care 21 la persoane suspectate de contrabandă cu produse accizabile şi două la sediile unor firme. În urma percheziţiilor, au fost confiscate peste 100.000 de ţigarete, 260 de litri de alcool şi peste 5.000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, a fost dispusă indisponibilizarea unui autovehicul folosit în activitatea infracţională.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014, persoanele bănuite ar fi introdus în ţară tutun provenit din ţări extracomunitare, pe care apoi le-ar fi comercializat fără respectarea prevederilor legale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 130.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al SRI.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail