Joi, 25 februarie 2015, în jurul orei 09:15, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vârghiş aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit pe DJ 131 o autoutilitară condusă de numitul L. L. de 45 de ani din comună.

Datorită faptului că bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etiloltest, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Baraolt pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul sîvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii atrag atenţia asupra consecinţelor devastatoare pe care le poate avea combinaţia alcool-volan. A conduce sub influenţa alcoolului, de cele mai multe ori înseamnă un drum sigur spre moarte, iar dacă acest lucru nu se întâmplă putem spune că norocul a fost la datorie. Însă o veche zicală spune că „ulciorul nu merge de multe ori la apă”.

Acestea sunt cazuri fericite, când poliţiştii îi depistează în trafic pe şoferii inconştienţi, oprind astfel adevărate tragedii. Însă poate data viitoare nu va mai fi un poliţist în cale.

Avem impresia că alcoolul ne face mai puternici şi mai stăpâni pe noi, însă atunci când ne aflăm la volan, nu este nimic mai greşit decât a crede că alcoolul nu ne poate împiedica să ajungem cu bine la destinaţie. Cântăriţi bine lucrurile înainte de a vă urca băuţi la volan – sigur cineva drag vă aşteaptă acasă, iar dacă nu pe dumneavoastră, atunci sigur îi aşteaptă pe cei pe care îi pe care dumneavoastră îi puneţi în pericol prin faptul că circulaţi sub influenţa alcoolului.

IPJ Covasna

 

. .  

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail