Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna face apel la locuitorii judeţului pentru a-şi ridica cardurile de sănătate de la sediul instituţiei.

Directorul CAS Covasna, Ghiţă Drăgoiu,  a declarat că până în momentul de faţă au fost ridicate aproximativ 600 de carduri, din cele 10.000 pe care instituţia le-a primit de la Poşta Română. Persoanele care nu au primit cardurile de sănătate le pot ridica de la parterul  sediului CAS,  zilnic, de luni până joi, în intervalul orar 8:00-14:00 şi vineri, de la 8:00 până la 12:00.

. .

Distribuirea  cardurilor naţionale  de sănătate, în ţară,  s-a demarat după ce ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a semnat contractul de distribuire a acestora cu Compania Poşta Română, la începutul lunii septembrie 2014. În judeţul Covasna, procesul de distribuire a cardurilor a început în data de 3 octombrie, fiind tipărite peste 150.000 de bucăţi. Potrivit informaţiilor oferite, la sfârşitul lunii trecute judeţul Covasna a mai primit încă 6.000 de carduri de sănătate, care sunt în curs de distribuire prin Poşta Română. De la 1 mai 2015, asiguraţii au obligaţia de a se prezenta la consultul medical cu acest dared, pentru a dovedi calitatea de asigurat. În caz contrar serviciul nu va fi decontat de către CAS, pacientul fiind cel care trebuie să achite contravaloarea acestuia.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail