Cu susținerea financiară a unei companii austriece, la Școala Gimnazială Ady Endre” din Sfântu Gheorghe a fost finalizată, recent, amenajarea unei săli multifuncționale. Conducerea instituției mulțumește sponsorului, dar și părinților elevilor și cadrelor didactice pentru sprijinul acordat pentru amenajarea acestui spațiu!

Școala Gimnazială „Ady Endre” din municipiu dispune de curând de o sală festivă multifuncțională, amenajată cu sprijinul companiei austriece Holzindustrie Schweighofer, dar și cu ajutorul părinților și cu implicarea cadrelor didactice.  Sala este destinată, în primul rând, activităților cuprinse în programul „Școală după școală”, dar și serbărilor școlare și derulării altor evenimente, fiind dotată cu mobilier nou, laptop, staţie de amplificare, videoproiector.

. . „Am avut cândva un cabinet de fizică și am dorit să îi dăm acestei săli o altă destinație. Având în vedere că în școala noastră nu aveam o sală festivă în care, cu diferite ocazii să se adune elevi, părinți și chiar și cadre didactice, am hotărât împreună cu colegii să facem tot ce putem, prin forțe proprii, dar și cu ajutorul unor oameni inimoși,  să amenajăm această sală în așa fel încât să fie multifuncțională. Avem în jur de 100 de copii din clasele I- IV care participă la Programul <<Școală după școală>>, iar elevii au nevoie-mai ales iarna, de un spațiu, în afara clasei, unde să se uite la un film, să se joace, dacă doresc, să facă altceva decât în sala de clasă.  Cu ajutorul părinților, prin susținerea financiară a dânșilor, am reușit să cumpărăm 35 de scaune noi, dar pentru a amenaja sala nu a fost suficient”, ne-a spus directorul Școlii Gimnaziale „Ady Endre”, prof. Gruman Rozalia.

 Doamna director a precizat că pentru finalizarea amenajării sălii, în luna decembrie a anului trecut, a transmis o cerere de sponsorizare companiei Holzindustrie Schweighofer, companie care a răspuns prompt solicitării: „În luna decembrie  ne-am adresat firmei <<Holdzindustrie Schweighofer>>, cu sediul la Rădăuți, prin omul de afaceri Olosz Gergely din Sfântu Gheorghe,  cu o cerere de sponsorizare (…).  Dânșii ne-au căutat și ne-au cerut să spunem exact ce dorim și în ce scop va fi folosită sala respectivă (…) și apoi, de la această companie am primit o sponsorizare de 3.000 de euro, cu care am reușit să cumpărăm încă 35 de scaune noi, 10 mese , catedră, cuier, un laptop, un videoproiector, boxe, etajere, perdele noi (…). Astfel, prin efortul comun al părinților, dar și al oamenilor din mediul de afaceri, al oamenilor de bine care ne-au întins o mână de ajutor, am reușit ca la această dată să ne mândrim cu o sală festivă, cu o sală care cu orice ocazie ne face cinste. Pe această cale, dorim să mulțumim public, atât sponsorului, cât și părinților care încă o dată ne-au fost alături când am dorit să realizăm ceva, dar și colegilor care s-au implicat voluntar în amenajarea acestei săli!”, a spus directorul Școlii Gimnaziale „Ady Endre”, prof. Gruman Rozalia.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail