Câteva dintre cele mai frumoase melodii franţuzeşti din toate timpurile, reunite într-un spectacol realizat de muzicieni, actori şi artişti plastici din Sfântu Gheorghe şi Braşov, vor fi prezentate în cadrul ‘Săptămânii culturale, ce va avea loc în preajma Zilelor municipiului Sfântu Gheorghe.

Spectacolul, realizat cu sprijinul Asociaţiei de tineret „Ecou”, îi va avea ca principali protagonişti pe Monica Opra, o apreciată solistă şi profesoară de muzică din Sfântu Gheorghe, şi orchestra „Castellani”, formată din 16 instrumentişti, membri ai Filarmonicii din Braşov.

Monica Oprea a declarat ieri că a ales cele mai cunoscute melodii din repertoriul lui Edit Piaf, Joe Dassin, Mireille Mathieu, Dalida, Zaz, Lara Fabian şi Patricia Kass, care vor fi orchestrate într-o manieră inedită şi interpretate într-un stil personal.

„Visul meu legat de acest spectacol nu e de azi, de ieri, e de mulţi ani. Am crescut cu muzica aceasta, tata avea un pick-up şi pe el mergeau melodiile, le auzeam tot timpul, le ascultam, le cântam, luam tocurile şi pălăriile mamei şi eram mare artistă (…) A trecut vremea, am terminat Conservatorul (…), dar melodiile acelea mi-au rămas mereu în minte (…) Nu am crezut vreodată că voi realiza un spectacol de acest gen, deşi mi-am dorit. Ştiam că dacă va fi, aş vrea să fiu acompaniată de instrumente acustice, de o filarmonică, nu doar de o chitară sau un pian (…) Totul a început într-o benzinărie, unde m-am întâlnit cu un fost coleg de facultate, care a văzut un videoclip de-al meu pe youtube şi m-a întrebat dacă nu vreau să colaborăm”, a declarat Monica Opra.

. .

Ulterior i-a cunoscut şi pe ceilalţi membri ai orchestrei „Castellani”, a obţinut sprijinul asociaţiei de tineret „Ecou” pentru realizarea spectacolului şi a perfectat colaborarea cu profesoara de muzică Rozalia Constantin şi actorul Sebastian Marina de la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, împreună cu care va cânta în duet.

Scenografia spectacolului aparţine artistiştilor Andreea şi Ramon Grosos din Sfântu Gheorghe.

„Sunt extraordinar de încântat să lucrez la acest proiect, pentru că nu am trăit în perioada lui Van Gogh, Modigliani sau Picasso, în Parisul începutului anilor 1900, unde există acel cartier celebru, Montmartre, care răsuna de muzică şi îi aduna laolaltă pe muzicieni şi pictori. Sper ca împreună cu Andreea, care este foarte talentată pe partea tehnică de fotografie, să putem aduce un pic din atmosfera acelor vremuri, să facem cât de bine posibil un decor adecvat care să reflecte imaginea acelor vremuri, stimulaţi şi de melodii, dar şi de vocea lui Moni Opra (…) O să încerc să onorez acest proiect şi cu o serie de tablouri care vor fi expuse cu ocazia premierei şi care sper că dăruiască un plus spectacolului şi să ne ridicăm la nivelul protagoniştilor de pe scenă (…) Undeva, la mijlocul spectacolului voi intra şi eu pe scenă cu şevaletul şi voi picta”, a declarat Ramon Grosos.

Mădălin Guruianu, coordonator de programe în cadrul asociaţiei „Ecou”, a declarat că premiera va avea loc pe 28 aprilie, în sala mare a teatrului din Sfântu Gheorghe, iar biletele vor fi puse în vânzare începând de săptămâna viitoare, la preţul de 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru elevi şi pensionari.

„Avem plăcerea să prezentăm un spectacol unicat şi nu folosesc un cuvânt mare (…) Va fi cu siguranţă unul dintre capetele de afiş ale săptămânii culturale de la Sfântu Gheorghe (…) Sperăm să ducem spectacolul şi în alte oraşe din ţară, chiar şi în străinătate, ca o prelungire a visului Monicăi Opra”, a declarat Mădălin Guruianu.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

www.agerpres.ro

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail