Fundaţia „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe pregătește o nouă ediţie a Festivalului coral „George Sbârcea”. Până la finele lunii martie, cei interesați să participe ca și concurenți se pot înscrie, au anunțat ieri reprezentanții Fundației.

. . Ajuns la a IV-a ediție, Festivalul coral „George Sbârcea” se va derula în data de 18 aprilie (a.c.), la Sfântu Gheorghe, evenimentul urmărind revigorarea mişcării corale, valorificarea potenţialului artistic individual şi de grup al elevilor, profesorilor, al corurilor de amatori deja existente; încurajarea constituirii de coruri, în vederea dezvoltării personalităţii elevilor şi promovarea performanţelor artistice, precum şi sensibilizarea concurenţilor şi spectatorilor în legătură cu bogăţia şi frumuseţea repertoriului coral existent, a valorilor culturale româneşti.

Preşedinta Fundaţiei „Mihai Viteazul”, prof. ing. Maria Peligrad, a declarat că „scopul organizării acestui festival este de a pune în evidenţă bogăţia muzicii corale româneşti, a folclorului, care reprezintă o valoare inestimabilă din viaţa poporului, de a antrena formaţiile corale judeţene într-un program cultural cu valori muzicale autentice, promovate de cercetători, etnomuzicologi, culegători de folclor, compozitori”.

Concursul se adresează formaţiilor corale de amatori ale unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar, corurilor, căminelor şi caselor de cultură judeţene şi naţionale, și va avea două secțiuni: I. Coruri pe voci egale – copii 7-14 ani; II. Coruri mixte (adulţi) de amatori: Prof. ing. Maria Peligrad a precizat că înscrierile au început deja și că termenul limită pentru depunerea dosarelor în vederea participării este 30 martie (a.c.).

Informații privind condițiile de participare, documentele necesare înscrierii și alte detalii pot fi găsite în regulamentul concursului (fiind identic cu cel din 2014), disponibil pe site-ul Fundației, http://fmvcov.ro/.

Festivalul a fost inițiat în anul 2012, în memoria lui George Sbârcea, cunoscut şi sub pseudonimul Claude Romano. Născut pe 23 martie 1914, la Topliţa – decedat pe 27 iulie 2005, la Bucureşti, a fost unul dintre cantautorii şi compozitorii de marcă ai României interbelice.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail