Şase persoane inculpate pentru trafic cu minori, printre care şi un poliţist, au fost prezentate joi Tribunalului Covasna cu propunerea de arestare preventivă, a declarat, pentru AGERPRES, procurorul DIICOT Robert Fleckhammer.

Cele şase persoane au fost reţinute miercuri, în urma unei acţiuni efectuate de procurorii DIICOT Covasna şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Generale Anticorupţie pe raza judeţelor Arad, Bacău, Braşov, Covasna, ce a avut ca scop destructurarea unei grupări infracţionale specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de minori.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013-2014, cele şase persoane au recrutat patru minore, ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, în mai multe cluburi de noapte de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe. Din cercetări s-a stabilit că victimele, cu vârste cuprinse între 13-16 ani, au fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150-350 lei.

Procurorii susţin că, începând cu vara anului 2013, suspectul F.T.V, având gradul profesional de agent şef principal în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Compartimentului Siguranţa Publică şi Patrulare, a sprijinit grupul infracţional organizat prin faptul că, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, nu a întocmit acte de constatare atunci când a luat cunoştinţă că în cadrul respectivului club sunt minore care practică prostituţia.

. .

Oana Mălina Negrea/AGERPRES, www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail