La data de 18 februarie 2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, l-au identificat pe numitul B. J. de 57 de ani, care deţinea la domiciliu o armă de tir sportiv neletală, deşi perioada de valabilitate a permisului de armă expirase încă din luna octombrie a anului trecut.

 

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nedepunerea armei şi  muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data expirării perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Reamintim cetăţenilor pe această cale, că legislaţia în vigoare prevede ogligaţia pentru posesorul permisului de armă, ca . . la expirarea valabilităţii acestuia fie să se prezinte la autoritatea abilitată pentru al înnoi în cazul în care doresc sa păstreze arma, iar în situaţia în care nu mai doresc prelungirea valabilităţii permisului, au obligaţia să depună armele deţinute precum şi muniţia aferentă, în termen de 10 zile, la un armurier autorizat. Nerespectarea acestei obligaţii constituie infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

IPJ Covasna

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail