Săptămâna trecută, Cristina Olteanu, o mamă din Sfântu Gheorghe arăta cu degetul cadrele medicale de la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, după ce unul dintre copiii internaţi în acelaşi salon cu ea, singur, a fost lăsat să plângă fără să fie băgat în seamă, dar şi neschimbat mai mult decât este permis. Mai mult de-atât, mămica ne-a pus la dispoziţie fotografii cu biberoanele „cu care bunica hrănea viţeii”, pe care spitalul le foloseşte pentru a hrăni bebeluşii şi copiii internaţi, fiind vizibil vechi şi degradate. Mama a fost nemulţumită şi de tratamentul aplicat propriului copil, internat în această secţie, după ce acesta a suferit arsuri de la leucoplastul folosit de către asistente.

Fiind mişcată de condiţiile în care trăiesc copiii internaţi singuri la secţia de pediatrie, şi pentru a veni în ajutorul unităţii spitaliceşti, Cristina Olteanu a pornit un manifest, pe reţeaua de socializare Facebook,  prin care îi îndeamnă pe toţi cei care îi împărtăşesc sentimentele, să ajute prin achiziţionarea sau donarea de hăinuţe sau biberoane de sticlă.

„Am cerut explicaţii despre modul în care arată sticlele, în special tetinele din care beau copilaşii. Mi s-a răspuns că sunt schimbate periodic, ceea ce mie nu mi s-a părut deloc adevărat, gândindu-mă la cele pe care le-am vazut eu. De asemenea, mi s-a mai spus că sterilizatorul este unul special, care nu sterilizează decât sticla. Şi atunci, mi-a venit o idee. Sper să mă ajute cineva, la fel cum m-a ajutat şi cu distribuirea postărilor mele, de au ajuns în toată ţara!
APELEZ LA MĂMICI şi nu numai! Dacă aveţi acasă hăinuţe (cele din spital păreau vechi, erau uzate, rupte, vai de ele), suzete, pampers (aveau numai numerele 2 şi 3, dar dacă vine un bebe mai mare, care poartă 4 sau 5, ce îi fac oare?), prosopele de baie (copiii sunt scoşi după baie în lenjerie pentru pat), care nu mai sunt bune bebeluşilor voştri, contactaţi-mă şi haideţi să le strângem şi să le ducem copilaşilor din spital, să le fim mame şi lor, să îi alinăm câtuşi de puţin, să se simtă şi ei iubiţi!”, scrie mămică pe pagina de socializare.

Maricela Dan . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail