Privind nivelul potențialului socio-economic al comunei Ozun, reieșit din stidiul elaborat de Academia de Studii Economice din București, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală aflat sub managementul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale . . .

În urma unui studiu realizat de Academia de Studii Economice din București, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, a cărui autoritate de  management este  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, comuna Ozun se plasează pe locul 122  din totalul de 2861 de comune din România în ceea ce privește potențialul socio-economic de dezvoltare, iar în topul județului Covasna se află pe primul loc.

La baza realizării  se află analiza unor indicatori de impact major asupra dezvoltării unui teritoriu, care au în vedere potențialul endrogen, caracteristicile fizico-geografice, capitalul uman, activitățile economice și echiparea tehnico-edilitară, pentru a furniza premisele implementării politicilor de dezvoltare rurală și fundamentare măsurilor de sprijin acordate comunelor..

Pentru comuna Ozun s-au identificat valori promițătoare în vederea susținerii  potențialului de dezvoltare, în special în ceea ce privește mediul demografic și capacitatea de muncă favorabile, alături de o tendință foarte bună de diversificare a activităților rconomice economice. În ceea ce privește infrastructura, cea care are un rol semnificativ, comunei Ozun i s-a acordat o notă care stă în rând cu comune din  județe mult mai bine  dezvoltate, iar faptul că în ultiimii ani am investit  în infrastructură ne aduce onoare.

În ceea ce ce privește sursele  financiare care au stat la baza situării comunei Ozun la nivelul ocupat în ierarhia comunelor prezente, trebuie subliniat faptul că în cursul anului 2014 din bugetul  de stat, spre bugetul local, s-a repartizat suma de 1.721.000 de lei.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail