Municipiul Sfântu Gheorghe, care a câştigat anul trecut titlul Oraşul reciclării, va beneficia de un spaţiu inedit de relaxare, cu acces liber la internet, oferit de Eco-Rom Ambalaje, organizatorul acestei competiţii. . .

Directorul societăţii de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că în două-trei săptămâni vor fi stabilite toate detaliile acestui proiect şi va fi desemnat locul unde urmează să fie amenajat. „Împreună cu domnul primar Antal Arpad am avut, luni, o întâlnire cu conducerea Eco-Rom Ambalaje pentru a stabili toate detaliile (…) Iniţial ne-am gândit că am putea amenaja acest spaţiu eco WI-FI într-o zonă verde aflată în vecinătatea semaforului aflat la intersecţia cu Bulevardul „Grigore Bălan”, dar cum spaţiul necesită doar 150 de metri pătraţi putem lua în calcul şi alte variante”, a declarat Toth Birtan Csaba.

Titlul „Oraşul reciclării” şi marele premiu în valoare de 12.000 de euro a fost câştigat anul trecut de municipiul Sfântu Gheorghe în urma unei competiţii la care au participat 32 de oraşe. Concursul s-a desfăşurat pe mai multe „fronturi”: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniţii” de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

La obţinerea primului loc a contribuit, printre altele, faptul că societatea de salubritate Tega a reuşit să implice populaţia, organizând diferite campanii de colectare a deşeurilor reciclabile, inclusiv în sistem „door to door”, precum şi concursuri cu premii. De asemenea, a amenajat centre închise de colectare a deşeurilor din cartiere şi a stimulat participarea elevilor, oferind table interactive şi proiectoare claselor care au reuşit să colecteze cele mai mari cantităţi de hârtie, carton, plastic, PET-uri şi sticlă.

Primăria Sfântu Gheorghe a anunţat marţi că municipiul a intrat din nou în competiţia „Oraşul reciclării’. La ediţia din acest an participă 46 de municipii şi oraşe, numărul competitorilor fiind cu 60% mai mare decât la prima ediţie desfăşurată în urmă cu doi ani. Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a.c, cele 46 de municipii şi oraşe vor trebui să dovedească faptul că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, la nivel naţional. Printre cele mai importante criterii care stau la baza evaluării se numără calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiţie.

Premiul cel mare pus anul acesta în joc de către Eco-Rom Ambalaje este un parc tematic de relaxare cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile, în valoare de 12.000 de euro.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail