Săptămâna trecută s-a desfășurat a XV–a ediție a ,,Festivalului Național al Șanselor Tale”, o Săptămână a educației permanente., care se află sub egida UNESCO – Institutul pentru Educație – Hamburg, România aflându-se printre cele 48 de țări din lume care organizează anual acest eveniment.

            Pentru a marca acest eveniment, elevii claselor a–IV-a B, Step by Step, a VI-a A, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, coordonați de d-nele prof. Prundar Gabriela, Banciu Melania, Grosar Liliana, alături de cei din clasa a V-a A, de la  Liceul de Arte „Plugor Sándor”, coordonați de d-na prof. Naum Roxana, au organizat activitatea  ,,Oportunități de dezvoltare personală prin educație nonformală”, care a urmărit să evidențieze valențele multiple ale educației nonformale în formarea personalității elevilor.

             Activitatea a  debutat cu o prezentare a Europei din punct de vedere geografic, apoi s-au prezentat aspecte legate de cultura și civilizația statelor europene, subliniindu-se drepturile şi oportunităţile pe care le avem în calitate de cetăţeni europeni. În continuare, elevii au lucrat în grupuri, în funcție de meseria pe care doresc să o practice în viitor. Astfel, arhitecții, muzicienii, . . jurnaliștii, profesorii și medicii au realizat postere, jocuri de rol, prin care au demonstrat faptul că sunt preocupați de propria dezvoltare, că nonformalul, alături de formal contribuie la orientarea către succes.

Prof. înv. primar.

Prundar Gabriela și Banciu Melania

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail