Șapte elevi  de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe, de la clasele de liceu, postliceal și învățământ profesional, specializarea estetică, însoțiți de două cadre didactice, au efectuat, recent, un stagiu de practică la Școala Profesională Regina Elisabeta” din Budapesta, în cadrul unui parteneriat între cele două instituții de învățământ.

Parteneriatul dintre Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe și Școala Profesională „Regina Elisabeta” din Budapesta a fost încheiat în urmă cu 13 ani, iar de atunci, elevi ai celor două unități de învățământ s-au vizitat reciproc, au participat la stagii de practică și la diverse activități educaționale.

. .

Săptămâna trecută, în perioada 18- 21 noiembrie (a.c.), o delegație formată din șapte elevi (de la specializarea „coafură” – Crețu Botond și Bujor Andreea, din clasa a IX-a F,  Core Anamaria, Androne Andrei, Marin Georgiana, din clasa a XI-a F; două eleve de la postliceal, specializarea „cosmetică” – Țâmpu Liliana; Nagy Annamaria, anul II) și două cadre didactice (prof. Vidican Ildiko și prof. Bartok Piroska) de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe- s-a deplasat în Ungaria, la Școala Profesională „Regina Elisabeta” din Budapesta, care sărbătorea în acea perioadă 60 de ani de la înființarea școlii.

 Programul vizitei a cuprins participarea elevilor Liceului „Constantin Brâncuși” la ore de practică, la diverse activități educaționale, dar și la activități extracurriculare și la manifestările organizate de gazde, cu ocazia sărbătorii Liceului.  Unul dintre momentele importante cuprinse în program a fost concursul de coafură și cosmetică, concurs devenit deja tradiție, ce reprezintă un bun prilej de a descoperi adevărate talente în arta coafurii și a machiajului. La eveniment au fost invitate și personalități ale orașului Budapesta. În cadrul concursului, care a avut tema „Păpușa mea preferată”, echipa Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe a fost reprezentată de eleva Bujor Andreea (manechin), coafată de eleva Core Anamaria, și a obținut mențiune. La finalul competiției, câștigătorii au obținut premii de la diverși sponsori.

Prin programul derulat în cadrul acestui parteneriat, elevii celor două școli au acumulat noi cunoștințe pe care le pot folosi mai departe, în viață:  „Pentru mine, a fost o experiență  plăcută;  am învățat lucruri noi, care cred că mă vor ajuta pe mai departe”, ne-a spus elevul Crețu Botond, din clasa a IX-a F.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail