La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe s-au prezentat 22 de copii şi 3 adulţi cu Hepatita A, în perioada 3-10 noiembrie.

Perioada de vârf a infestării cu virusul Hepatic A a fost la sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie, când conducerea spitalului judeţean a trebuit să elibereze în jur de 15 paturi de la secţia de Infecţioase Adulţi pentru a putea face faţă numărului mari de îmbolnăviri în rândul copiilor.

„Până în septembrie erau 50-60 de cazuri. În tot anul au venit cazuri, dar în mod culminant au apărut la sfârşitul lui august, începutul lui septembrie. În prima săptămână a fost necesar să fie  eliberate 15 paturi de la Infecţioase Adulţi. (…) Colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire 22  minori infectați cu virusul Hepatita A, respectiv trei adulți acuzând aceleași simptome, saptămâna trecută. Toți au fost internați la Secția de Boli Contagioase. Vă atragem atenția asupra faptului că pe teritoriul județului se menține o endemie de Hepatita A, iar față de săptămâna anterioară, numărul cazurilor a crescut. Din această cauză specialiștii recomandă o precauție ridicată, și respectare riguroasă a normelor de igienă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Cele două secţii de Boli Infecţioase au la dispoziţie 65 de paturi pentru bolnavi. În momentul de faţă la secţia de Boli Infecţioase copii sunt ocupate aproape toate cele 40 de paturi.

În această perioadă, virusul hepatic A a ajuns şi în unele grădiniţe din municipiul Sfântu Gheorghe, însă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Covasna au declarat că s-au luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului prin dezinfectarea sălilor de grupă şi a materialelor de lucru.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail