Primarul îşi doreşte să creeze un nou cartier în Sfântu Gheorghe odată cu inaugurarea arenei sportive
Investiţia de aproape 19 milioane de euro, întinsă pe o suprafaţă de aproape 13.000 metri pătraţi, va găzdui 3000 de spectatori în sala de sport multifuncţională, va avea sute de locuri de parcare, un hotel pentru sportivi şi alte câteva terenuri de sport exterioare.
Potrivit primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, municipalitatea doreşte să elaboreze o strategie pentru susţinerea a patru cluburi sportive din municipiu „care să fie elita naţională a categoriilor respective”. De asemenea, planurile edilului nu se opresc aici. Acesta şi-a arătat dorinţa de a crea un nou cartier în oraş, la ieşirea spre Miercurea-Ciuc, acolo unde va fi poziţionat complexul sportiv.
„Am semnat deja autorizaţia de constucţie. În aceste zile se contractează dirigintele de şantier, şi practic, săptămâna viitoare ar trebui dat ordinul de începere a lucrărilor pentru această investiţie. Noi dorim să se creeze un cartier nou în Sfântu Gheorghe, la intrare spre Miercurea Ciuc, şi având în vedere că nu există nicio sală de sport administrată de către municipalitate, am considerat important să avem o sală la nivelul secolului XXI, o sală care va întruni condiţiile pentru a fi omologată de 4 federaţii: Federaţia de baschet, de handbal, de futsal şi de hochei. (…) Noi dorim ca în trei ani, în perioada în care se va construi această sală, să avem o strategie foarte bine elaborată de sprijinire a unor Cluburi Sportive pentru a putea avea 4 echipe- de handbal, baschet, futsal şi hochei – în elita naţională”, a declarat primarul Antal Arpad. Edilul a menționat că noul complex sportiv va putea fi folosit şi şi pentru concerte şi alte evenimente publice.
Potrivit primarului municipiului Sfântu Gheorghe, 80% din fondurile necesare construirii arenei sportive sunt de la bugetul statului, prin Compania Naţională de Investiţii, restul de 20% fiind alocaţi de la bugetul local.
Maricela Dan