Conducerea Şcolii Gimnaziale din zona Gării a pornit anul şcolar cu gânduri de îmbunătăţire a experienţei pe care elevii o au în cadrul orelor de curs. Pornind de la siguranţă şi până la uniforme, atât părinţii cât şi elevii s-au arătat încântaţi de noile prevederi propuse de directorul şcolii.

Potrivit doamnei director Gruman Rozalia, siguranţa elevilor, dar şi a profesorilor este cea mai importantă, fapt pentru care s-au impus o serie de reguli mai strice cu privire la închiderea porţilor, dimineaţa. Disclipinarea şi responsabilizarea elevilor prin impunerea unei ore de sosire în clasă, se doresc a fi primele două ingrediente spre succes şi rezultate mai bune.

„Ne-am extins cu camerele de supraveghere. Acum avem 14 camere, nu numai în interior, cât şi în esterior. Consiliul Local ne-a finanţat această extindere pentru camerele de supraveghere. Aşadar, siguranţa copiilor este asigurată într-o măsură mult mai mare. Acceptul elevilor şi cadrelor este permisă până la ora 8:00, poarta se închide, nu se permite întârzierea, tocmai ca să reducem cât de cât absenteismul şi întârzierile, să învăţăm ordinea şi disciplina în şcoală care, automat să ne ducă către rezultate mai bune”,a declarat doamna director.

Totodată, pentru a nu exista niciun fel de distragere de la învăţătură, conducerea şcolii alături de părinţi şi elevi, au căzut de comun acord să fie introduse uniformele şcolare, începând cu data de 1 decembrie. „Dorim să introducem uniformele şcolare. Comitetul reprezentativ al părinţilor de şcoală a votat în unanimitate introducerea uniformelor pentru şcoala întreagă, începând din 1 decembrie anul acesta. Şi elevii sunt încântaţi. În cadrul claselor, majoritatea părinţilor dar şi elevii s-au bucurat de această idee”, a mai spus directorul şcolii.

Oricât de bine sună cele două măsuri de mai sus, cea mai reformatoare acţiune pe care a întreprins-o conducerea şcolii de la Gară este extinderea programului „Şcoală după şcoală” şi pentru elevii din ciclul gimnazial, începând cu 1 octombrie a.c.

Programul, care funcţionează de ani buni la nivelul claselor I-IV, este extins pentru prima oară într-o şcoală din Sfântu Gheoghe, la clase mai mari, elevii beneficiind de supraveghere şi chiar sprijin în efectuarea temelor pentru a doua zi, din partea profesorilor de serviciu, fără niciun cost. Potrivit doamnei director Gruman, până acum 35 de elevi din clasele V-VIII şi-au arătat interesul în a beneficia de acest serviciu.

„Am extins programul „Şcoală după şcoală” şi pentru elevii din ciclul gimnazial. Absolut benevol şi gratuit, poate rămâne orice elev din ciclul gimnazial până după masă, la ora 16:00, sub supravegherea profesorilor de serviciu, ca să-şi pregătească temele şi pentru ziua următoare. (…) Din 1 octombrie funcţionează programul, iar elevii se bucură că pot rămâne şi îşi pot face temele. După masă mai participă la fel de fel de cercuri. Supravegherea elevilor intră în sarcina profesorilor, în  programul de 40 de ore pe săptămână. Nu cred că există în altă şcoală un astfel de program”, a concluzionat directorul instituţiei.

În anul şcolar 2014/2015, Şcoala Gimnazială „Ady Endre funcţionează cu  35 de grupe, având un număr de 678 de elvi înscrişi.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail