41 de elevi de clasele I şi a II-a de la Şcoala Gimnazială „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe au primit caiete speciale de lucru pentru opţionalele „Comunitatea mea” şi „Familia mea”, de la Junior Achievement (JA) România .
Manualele fac parte din kit-ul educațional pus la dispoziție elevilor și profesorilor înscriși în programele organizației. Potrivit JAR, acesta cuprinde ghidul profesorului, manualul elevului, auxiliare didactice, pre-teste şi post-teste pentru elevi, şi certificate de participare pentru cei ce parcurg cu succes evaluarea finală. În plus, elevii beneficiază de webinarii şi sesiuni de mentorat de la antreprenori şi profesionisti din sectorul de business şi au acces la burse şi competiţii la nivel naţional şi european.
„Ne bucurăm că și anul acesta elevii care urmează programele JA au primit manuale noi și materiale educaționale auxiliare care să le ofere o experiență educațională completă. Ele vin în completarea activităților practice, de tip learning by doing, menite să facă o punte de legătură între ceea ce elevii învață la școală și realitatea pe care o descoperă atunci când ies din sistemul educațional și intră pe piața muncii”, a declarat Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România.
Directorul Şcolii Gimnaziale „Ady Endre” a declarat că aceste caiete speciale pe care cei mici le-au primit sunt menite să le ofere o experienţă inedită de învăţare, diferită de alte opţionale pe care, în general, copiii şi părinţii le aleg.
„Am primit materialele ajutătoare pentru fiecare elev din cele două clase. Sunt nişte materiale extrem de interesante şi sunt plăcute pentru copii, fiind educative şi atractive. Eu sper că vom continua această colaborare nu numai în acest caz, ci și cu diferite ocazii. Anul trecut şi secţia maghiară s-a implicat în această activitate. Alegerea opţionalelor a fost la latitudinea părinţilor şi copiilor şi anul acesta. Auxiliarele sunt extrem de interesante. E ceva ieşit din comun. Nu e cu ceea ce ne-am obişnuit noi, adică matematică, limba română sau alte opţionale”, a declarat doamna director Gruman Rozalia.
Anul acesta, peste 100.000 de elevi din aproximativ 470 de localități au primit gratuit manuale moderne de educație antreprenorială, financiară, de orientare profesională și pentru dezvoltarea abilităților de viață, oferite de Junior Achievement (JA) România.
Potrivit http://www.jaromania.org/, din 1918 în lume şi din 1993 în România, Junior Achievement (JA) implementează în şcoli programe de educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională. Prin activităţile learning by doing desfăşurate la clasă şi interacţiunea cu consultanţi voluntari din comunitatea de afaceri, tinerii dobândesc competenţe esenţiale pentru viaţă, experienţe inedite, oportunitatea de a participa la competiţiile internaţionale din cadrul programelor, apartenenţa la o reţea globală educaţională şi profesională: 37 de țări din Europa și 121 din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea se desfăşoară în peste 1.300 de şcoli publice din întreaga ţară, datorită parteneriatului cu Ministerul Educaţiei şi susţinerii financiare din partea comunităţii de afaceri.
M.D.