Prefectul judeţului Covasna, Marius Popica, îi cere primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să acorde respectul cuvenit statului român şi Zilei naţionale.

Anna-Zsofia Constantin, director al Cancelariei Prefectului, a transmis către redacția noastră un Mesaj pentru Domnul Primar Antal Árpád András, din partea Domnului Prefect Marius Popica, în care se arată:

„Regret că l-am dezamăgit pe Dl. Primar, dar în privinţa tăbliţelor, cred că atunci când doreşti să faci o astfel de schimbare este firesc să dialoghezi şi să te consulţi cu cei în cauză, să cunoşti părerea lor, aici discutăm de consiliul de administraţie al şcolilor, directorii acestora şi bineînţeles Inspectoratul Şcolar şi nu să le impui ceva din voinţa primarului fără o hotărâre a Consiliului local.

Dar aceste aspecte sunt deja lămurite, ce aş dori însă să comentez ar fi articolul cu privire la strada 1 Decembrie 1918. Aici ţin să precizez faptul că, de data aceasta Dl. Primar m-a dezamăgit pe mine.

1 Decembrie 1918 nu este o zi oarecare, este ziua statului român, acel stat care ne garantează liniştea şi pacea zilnică, acel stat care ne-a asigurat condiţii să fim educaţi corect, să putem învăţa fiecare în limba sa maternă, stat, care asigură copiilor noştri toate condiţiile de instruire şi educaţie, păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor tuturor minorităţilor, condiţii decente de trai.

Faptul că aţi putut candida şi aţi fost ales ca primar (funcţie pe care o meritaţi pe deplin, fără discuţie) este tot datorită faptului că statul român a asigurat condiţiile necesare unor alegeri libere şi democratice, fără nici un fel de discriminare.

Chiar şi faptul că putem avea un schimb civilizat de păreri sau replici, prin intermediul unei prese libere ce poate să acţioneze fără constrângeri, este tot meritul statului român, care asigură condiţiile necesare de funcţionare a presei.

Faptul că, de la an la an, atât prin Consiliul Judeţean, cât şi prin proiecte europene aveţi finanţări tot mai mari de la Bucureşti şi de la Uniunea Europeană şi că printr-o implicare permanentă din partea

dumneavoastră şi a echipei dumneavoastră puteţi accesa şi finaliza proiecte de modernizare a infrastructurii, proiecte în domeniul culturii şi al educaţiei fără restricţii, este tot datorită statului român. Şi tot aşa, aş putea continua cu multe alte exemple.

Cerem şi aşteptăm tot mai mult de la stat şi într-adevăr, întotdeauna este loc de mai mult, dar întrebarea mea este ce oferim noi în schimb?

Aşa cum o mamă aşteaptă de la copiii ei doar un dram de respect pentru tot ce face ea pentru ei, aşa şi statul aşteaptă doar să îl respectăm, să respectăm legislaţia, simbolurile, tradiţiile şi “ziua de naştere”, care este ziua de 1 Decembrie 1918. Oare este chiar atât de mult?

Dacă am pune în balanţă ce primim şi ce dăm statului român, rezultatul ar fi categoric în defavoarea statului.

Noi trebuie înainte de toate să arătăm respect, dacă dorim să fim respectaţi la rândul nostru.

Iată cum, Domnule Primar, ne-am dezamăgit unul pe celălalt, dar acest fapt nu modifică cu nimic relaţia bună şi firească de colaborare bazată pe respect reciproc pe care am avut-o şi sper să o avem şi în continuare pe  viitor!

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail