În cadrul şedinţei extraordinare care a avut ieri loc la Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, preşedintele instiuţiei, Tamas Sandor, a făcut publică repartizarea pe Unităţi Administrativ-Teritoriale (UAT) a unei sume de 10,6 milioane de lei primită de la Guvern pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale.

Potrivit Hotărârii aprobate în unanimitate de către consilierii judeţeni, comunele  Băţani, Bodoc, Brateş, Brăduţ, Cernat, Chichiş, Dobârlău, Ilieni, Malnaş, Turia, Zăbala, Arcuş, Estelnic şi ora;ul Baraolt vor primi câte 500.000 de lei din totalul de 10.607.000 de lei, sumă defalcată din taxa pe valoarea adăugată destinată finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, primită de la Guvern prin Hotărârea nr. 855 din 7 octombrie 2014.

„Am primit 10,6 milioane de lei. Suma de 3,6 milioane rămâne la Consiliul Judeţean Covasna pentru drumuri judeţene şi podul de la Aita Mare, iar restul i-am împărţit la diferite comune, după consultarea cu primarii săptămâna trecută şi azi, desigur, unde am verificat posibilităţile de a folosi aceşti bani eficient şi corect, egal în următoarea perioadă, mai exact, de maxim 2 luni de zile”, a declarat preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.

Acesta a dorit să amintească reuşitele din mandatul trecut, când s-au reabilitat peste 100 de kilometri de drum în tot judeţul, dar şi targetul pe care doreşte să-l atingă până la sfârşitul acestui an: „În mandatul dintre anii 2008 şi 2012  am făcut peste 100 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi comunale, în acest judeţ. Intenţionăm  ca şi în mandatul prezent să construim peste 100 de kilometri de drum. Anul acesta am făcut deja şi până în 15 decembrie, vom finaliza în total 70 de kilometri de drumuri comunale, judeţene şi naţionale”, a mai spus preşedintele CJ.

***

Albia minoră a râului Olt de sub podul spre Aita Mare a fost transferată din administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române, în administrarea CJ Covasna pentru a se demara lucrările de reabilitare, în luna mai a.c. Podul vechi de 60 de ani construit din lemn şi metal a fost închis circulaţiei publice încă din luna decembrie 2013, după ce vreme de trei ani circulaţia pe pod a reprezentat o adevărată aventură pentru şoferi şi pietoni, datorită gradului avansat de degradare.

În luna iulie a anului curent, au fost demarate lucrările la acest pod cu lungimea de 107 metri, cu promisiunea constructorului că în termen de 7 luni vor fi finalizate.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail