Cinci clustere din România, dintre care patru clustere regionale cu sediul la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe vor participa la « Misiunea pentru creştere economică », ce va avea loc în China, la finele acestei luni.

 

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), în perioada 21-23 octombrie 2014 se va desfăşura – în China – la Chengdu, provincia Sichuan, „Misiunea pentru creștere economică” („Mission for Growth”), condusă de domnul Daniel Calleja Crespo, director general al Comisiei Europene, responsabil pentru Întreprinderi și Industrie. Această misiune oferă clusterelor europene şansa de a dezvolta colaborări cu clustere din China, creând, astfel, IMM-urilor posibilități mai mari de a se dezvolta prin oportunități precum: accesul la noi piețe sau la produse și servicii noi.

Conform aceleiaşi surse, la inițiativa vicepreședintelui Clustero, Vajda Lájos și cu sprijinul ASIMCOV, au fost depuse patru proiecte ale clusterelor: Transylvania Textile & Fashion, Prowood, Green Energy și Agrofood. Toate cele patru proiecte au fost admise și selectate pentru a participa la acest eveniment. Clusterele vor fi reprezentate de Bogyo Mirela, Kadar Rezso, Koreh Eniko și Sulyok-Pal Andrea.

Vicepreşedintele Clustero şi preşedintele executiv al ASIMCOV, domnul Vajda Lájos, ne-a spus ieri că practic, din România vor participa la eveniment cinci clustere, dintre care patru clustere sunt cu sediul la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe.

„Din Europa, vor participa în total 16 clustere, printre care cinci din România, iar din acele cinci, patru sunt clustere regionale cu sediul în Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe”, a declarat domnul Vajda Lajos.

În afară de clustere la eveniment vor participa 18 țări din Europa, prin 100 de reprezentanți, și peste 500 de reprezentanți ai companiilor chinezești.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail