Un bărbat în vârstă de 80 de ani a sesizat poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Hăghig, in cursul serii de luni,  cu privire la faptul că în perioada 27 – 29 septembrie 2014, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde au sustras mai multe bunuri şi alimente, prejudiciul fiind estimat la suma de 800 de lei.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, la data de 01 octombrie 2014, poliţiştii l-au identificat pe făptuitor în persoan numitului L. A. În vârstă de 32 de ani.

Cunoscut cu antecedente penale, respectiv furturi comise în anii precedenţi, atât pe raza judeţului Covasna cât şi în alte judeţe din ţară, faţă de suspect s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore.

În cursul zilei de 02 octombrie 2014 suspectul a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost respinsă, iar faţă de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar.

**

Și numita P. M. din Sfântu Gheorghe a sesizat Poliţia Municipiului, săptămâna trecută,  cu privire la faptul că i-a fost sustrasă din locuinţă o sumă de bani.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, la data de 01 octombrie 2014 a fost identificat  făptuitorul în persoana numitului P. L. de 32 de ani din comuna Lemnia.

În fapt, în perioada 15 – 21 septembrie, suspectul a fost chemat de partea vătămată să execute unele lucrări de reparaţii la locuinţa acesteia şi, profitând de neatenţia femeii, ar fi sustras suma de 520 de euro.

Prejudiciul a fost recuperat parţial şi predat părţii vătămate, iar cercetările sunt continuate cu suspectul în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

**

Miercuri, 1 octombrie,  în jurul orei 12:00, Poliţia Staţiunii Covasna a fost sesizată de către numita P. K. de 45 de ani, cu privire la faptul că de pe tejgheua de la casa de marcat a unui supermarket din oraş, i-a fost sustras telefonul mobil şi portofelul.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, a fost identificat făptuitorul în persoana numitei M. E. în vârstă de 57 de ani care, profitând de neatenţia părţii vătămate, a sustras bunurile aflate pe tejghea.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

IPJ Covasna

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail