Organizaţii neguvernamentale, şcoli, licee, instituţii de învăţământ acreditate (facultăţi/universităţi), grădiniţe, muzee şi biblioteci de stat, instituţii sociale pot aplica pentru cele 500 de calculatoare alocate în cadrul etapei a II-a a programului „ASSOCLIC” lansat de Asociaţia „Ateliere Fără Frontiere”. Instituţiile şi organizaţiile interesate să participe pot să se înscrie în program, prezentând o propunere de proiect ce favorizează educarea, integrarea sau formarea persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C.

Asociaţia „Ateliere Fără Frontiere” a lansat săptămâna aceasta, pe 23 septembrie, cea de-a doua etapă a programului ASSOCLIC 2014. Organizaţii neguvernamentale (asociaţii, fundaţii, federaţii), şcoli, licee, instituţii de învăţământ acreditate (facultăţi/universităţi), grădiniţe, muzee de stat, biblioteci de stat şi instituţii sociale care prezintă un proiect într-unul dintre domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C  sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate – pot aplica pentru cele 500 de calculatoare alocate acestei etape. Conform regulamentului postat pe site-ul programului, www.assoclic.ro, termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 14 noiembrie (a.c.), înscrierea realizându-se prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.assoclic.ro. În regulament se precizează că pentru ca înscrierea să fie eligibilă, aplicanţii vor trebui să trimită un răspuns la emailul de confirmare primit in momentul trimiterii cererii online, ataşând două poze ale spaţiului în care se doreşte implementarea proiectului, cât şi o câteva documente (specificate în regulamentul programului). Rezultatele preselecţiei vor fi afişate pe site-ul programului, în data de 21 noiembrie, jurizarea proiectelor rămase în competiţie va fi făcută în decembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate în decembrie.

Formularul de înscriere, regulamentul programului şi alte informaţii pot fi găsite pe site-ul www.assoclic.ro.

Conform datelor Asociaţiei Ateliere fără Frontiere, din anul 2008 şi până în prezent, 878 de proiecte câştigat un total de 4.873 de calculatoare prin intermediul programului ASSOCLIC, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea şi educarea a peste 100.000 de beneficiari.

Etapa a II-a a programului ASSOCLIC 2014 este organizată de Asociaţia „Ateliere Fără Frontiere”, cu sprijinul financiar al Kaufland România şi BRD-Groupe Société Générale. Beneficiază de asemenea de sprijinul operaţional oferit de: ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup România, România Pozitivă şi Ştiri ONG.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail