Tinerii covăsneni se pot înscrie în proiectul „România 2039” – un demers naţional lansat de Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României (ITMR), alături de Arhivele Naţionale ale României (ANR), Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică (SiSC). În cadrul proiectului, se vor colecta texte care cuprind aprecieri asupra felului în care va arata ţara noastră în anul 2039, la jumătate de secol de la Revoluţia din 1989.

Lansat „cu prilejul aniversării a 25 de ani de libertate şi democraţie”, de Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României (ITMR)- organizaţie non-guvernamentală care îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României, alături de Arhivele Naţionale ale României (ANR), Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică (SiSC), proiectul „România 2039” „reprezintă un demers naţional menit să atragă cât mai mulţi tineri într-un amplu exerciţiu de reflecţie şi imaginaţie, orientat deopotrivă către trecut (1989) şi viitor (2039)”, se arată pe site-ul ITMR, www.itmr.ro. Conform aceleiaşi surse, proiectul are în vedere colectarea unor texte de maximum 1.500 de caractere care cuprind aprecieri individuale de orice natură (politică, socială, economică, personală etc.) asupra felului în care va arăta ţara noastră in anul 2039, la împlinirea a jumătate de secol de la Revoluţia din 1989. Organizatorii precizează că proiectul România 2039 nu este un concurs, şi ca atare, nu implică premii şi câştigători. Proiectul este deschis participării tuturor elevilor şi studenţilor, indiferent de vârstă, dar textele primite vor fi selectate de organizatori, în baza criteriilor eliminatorii (conformarea cu tema proiectului şi redactarea într-un limbaj clar, concis şi corect gramatical).

Pe site-ul ITMR se arată că materialele colectate vor fi compilate sub forma unui dosar care va fi predat Arhivelor Naţionale pentru păstrare până în 16 decembrie 2039, dată la care dosarul va fi redeschis publicului şi mass-media.

 Textele pot fi transmise prin intermediul site-ului proiectului – http://romania2039.itmr.ro/ –  până la data de 30 noiembrie 2014.

A.C.

.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail