Ca în fiecare început de toamnă a ultimilor ani, în avanpremiera deschiderii noii Stagiuni la Opera Braşov, este programat în Piaţa Sfatului din municipiul de sub Tâmpa  în seara de joi, 4 septembrie 2014, de la ora 19.00, un Concert în aer liber susţinut de cunoscuţi solişti ai amintitei instituţii culturale.

 

                                  Piaţa Sfatului  din Braşov vă aşteaptă…

 

    În  acest perimetru generos al bătrânei agore transilvane au avut loc de-a lungul timpului tot felul de manifestări artistice de anvergură, fiind foarte apreciate festivalurile naţionale şi inernaţionale  de muzică uşoară, de folclor, de dansuri şi obiceiuri tradiţionale, dar şi concertele speciale  ale Filarmonicii şi Operei braşovene, în timp înfiripându-se o tradiţie benefică.

     Intrarea fiind liberă la multe asemenea  acţiuni generoase (ca şi de această dată) iau parte întotdeauna mulţi spectatori din oraş, din localităţile limítrofe, inclusiv din judeţul Covasna, de asemenea, fiind prezenţi  mulţi turişti români şi străini aflaţi în trecere.

     Iar succesul a  fost întotdeauna pe măsură.

În recital, solişti cunoscuţi, corul şi orchestra Operei

    Referindu-ne  la Concertul de joi-seara din Piaţa Sfatului  să spunem că va fi o bună “încălzire” pentru soliştii, corul şi orchestra Operei braşovene înaintea începerii unei noi Stagiuni, câteva dintre numele consacrate figurând pe afiş. Sunt artişti iubiţi şi respectaţi  în România, dar şi peste hotare, solişti care  vor delecta publicul cu un gen mai aparte de spectacol.

    Ne referim la Nicoleta Chirilă, Anda Pop, Corina Klein, Ioana Mărgărit, Maria Petcu-Catrina, Lăcrămioara Schuller, Gabriela Hazarian, Asineta Răducan, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Cristian Fieraru, Valentin Marele.

   La pupitrul orchestrei se va afla tânărul şi talantatul dirijor Traian Ichim.

    Programul a fost gândit şi de această dată cu multă acurateţe, alegându-se arii celebre din capodoperele genului, astfel ca publicul iubitor de frumos să aibă parte de momente artistice deosebite.

Eveniment ce un trebuie ratat

   …Aşadar, iată un prilej  de înălţare spirituală ce se va derula într-un cadru aparte,  eveniment care un trebuie ratat. Veniţi, dragi prieteni covăsneni ai operei în Piaţa Sfatului, intrarea fiind, cum spuneam, liberă.

    În curând, mai precis pe 13 septembrie a.c. va începe şi noua Stagiune, subiect pe care-l vom aborda pe larg la momentul potrivit.

                                                                                                   Horia C. Deliu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail