Primăria oraşului Covasna organizează, ca în fiecare an, zilele oraşului, începând cu data de 4 septembrie.

Cea de-a XVII-a ediţie a zilelor oraşului va aduce în faţa locuitorilor dar şi a vizitatorilor nume precum Anna Lesko, Youvenis Group (Întorsura Buzăului) sau Dj Turbo-G (Ungaria).

Activităţile de Zilele oraşului vor debuta joi, 4 septembrie, la ora 17:00, cu vernisajul expoziţiei de pictură a artistului braşovean Fazakas Tibor, urmată de o expoziţie fotografică semnată de Brian Johnston din Canada şi un workshop de fotografie pentru tineri,  la Casa de Cultură.

Ziua de vineri aduce în prim-plan o conferinţă  cu tema „Rolul clusterelor în dezvoltarea turismului balnear”, ce va avea loc la la Hotelul Hefaistos, începând cu ora 10:00. Activităţile vor continua de la ora 17:00, cu un concert de fanfară susţinut de fanfara reformată „Ferenc Erno” din Brateş.

De la ora 17:00, Sala de Sport-Voineşti va găzdui un concurs de tenis de masă, după care Clubul de arte marţiale „Mikado” din Covasna va oferi un spectacol inedit celor prezenţi, prin prezentarea tehnicilor de luptă din ţara Soarelui Răsare.

De la orele 21:15, organizatorii au pregătit o serie de concerte susţinute de artişti autohtoni (trupele Overload, Youvenis şi Background), seara fiind încheiată cu o petrecere retro antrenată de Dj Turbo din Ungaria, la Club Life.

Sâmbătă, 6 septembrie, gurmanzii sunt poftiţi la un concurs de gătit la ceaun, începând cu ora 9:00, lângă Supercoop. În intervalul orar 9:00-10:00 Sala de Sport-Voineşti va găzdui cupa de minifotbal Covasna şi cupa de fotbal „Lőrincz Zsigmond” pentru copii, pe terenul de fotbal, urmate  de un concurs de şah „Cupa Pokolsar”, în sala de sport a liceului „Korosi Csoma Sandor”.

Cuplurile de aur vor fi sărbătorite începând cu ora 12:00 în sala mare a Casei de Cultură, după care amatorii comediei live sunt invitaţi la un număr de stand up comedy susţinut de Trupa Kicsi Székely Góbék,  începând cu ora 15:00.

Pe lângă aceste activităţi, organizatorii au pregătit o expoziţie de fotografii intitulată „Covasna altfel”, având deschiderea la ora 18:00, la Casa de Cultură.

Seria concertelor începe la ora 18:30 cu trupa „Alternatív valóság” din Covasna, urmată de trupa Selfish Murphy din Sfântu Gheorghe și mult așteptatul concert al artistei Anna Lesko, începând cu ora 21:00. Concertele vor continua până la miezul nopții cu trupele Kaly, Fernet Happy Blues Company, DJ. Sayn sau formaţia 3+2.

Duminică este ziua dedicată iubitorilor de autombile, dar și celor îndemânatici cu drujma.

Ziua va debuta cu  muzica de promendată a fanfarei de tineret din Covasna,  la ora 12:30.

Iubitorii de automobile sunt aşteptaţi în Valea Zânelor, începând cu ora 13:00,  la un concurs automobilistic „Autocrono” ce promite multă adrenalină şi gălăgi,. De la ora 14:00, gălăgia va continua lângă Supercoop cu un concurs de tăiat lemne, după care ansamblurile folclorice Recefice şi Forras din Covasna, Voineştenii din Covasna şi Gyöngyharmat din Zăbala vor dansa şi vor cânta pentru cei prezenţi.

Ora 18:30 aduce şi decernarea premiilor la consursurile auto, de tăiat lemne şi de fotografii, după care doi artişti maghiari vor marca încheierea serii. Cerul se va lumina la ora 22:00 când organizatorii vor aprinde artificiile.

Pe lângă cele prezentate, organizatorii au anunţat şi programele permanente, printre ele numărându-se târgul meşteşugarilor din Parcul Central, prezentarea de filme 3D şi parcul de statui vii ale Trupei de Teatru de la liceul „Kőrösi Csoma Sándor”.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail