Mare bucurie duhovnicească am trăit în data de 5 August 2014 cu prilejul Hramului şi Sfinţirii picturii Paraclisului patriarhal din Bucureşti aflat pe strada Pajura.

             Pictura a fost făcută de un grup de 17 pictori ce au susţinut examenul de autorizare şi  care au înfrumuseţat locul într-un mod aparte. Acest examen a fost aprobat de P.F. Daniel şi a durat 5 zile. Iconostasul a fost împodobit cu icoanele deosebite realizate în Staţiunea Covasna de cunoscuţii pictori  iconari Matei Schinteie  şi  Maria Kornelia Schinteie. Aceştia au pictat pentru nenumărate biserici din ţară şi străinătate şi au fost foarte bucuroşi să picteze cu mare dăruire şi pentru acest aşezământ deosebit prin arhitectura şi frumuseţea lui şi nu în ultimul rând  deosebit pentru importanţa lui.

        Acest Paraclis deserveşte beneficiarii Centrului de Servicii Sociale Patriarh Justinian Marina , dar şi bătrânilor şi tuturor celor care sunt în impas social şi au nevoie de un cuvânt bun sau sprijin în problemele sociale. Centrul mai sus amintit aparţine Asociaţiei Diaconia a Arhiepiscopiei Bucureştilor sectorul Social Filantropic.

              De asemenea Centrul Comunitar de Servicii Sociale dispune şi de o Capelă ortodoxă ce vine în sprijinul beneficiarilor dar şi a comunităţii din împrejurimea Cartierului Pajura. În această capelă s-a format o adevarată familie ce sprijină opera social filantropică a Bisericii.

                   Asociatia Diaconia este o asociaţie non-guvernamentală care a fost înfiinţată în anul 1999 la iniţiativa vrednicului de pomenire P.F. Teoctist.

  Paraclisul a fost târnosit în anul 2003 de I.P.S. Teofan, I.P.S. Nicolae al Americii şi P.S. Ambrozie. Ctitorii pricipali şi cei ce au dezvoltat acest proiect sunt Pr. Ailioaie Vasile împreună cu Prezbitera Ailioaie Lorica .

               Atât beneficiarii Centrului cât şi bătrânii din înprejurime se bucură de un cuvant bun, sprijin moral şi duhovnicesc dar şi alimentar şi de aceea locul acesta este încărcat de o bucurie duhovnicească specială. Este un loc care adăposteşte suferinţa tuturor celor care trec pragul, dar şi bucuria multelor realizări ce s-au făcut cu strădania binefăcătoriilor acestui Paraclis Patriarhal. Este necesar să se dezvolte astfel de Centre cu Capele pentru a întării duhovniceşte pe tot omul ce este în suferinţă şi care are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.

    Pr.Caritate Ionuţ Bogdan Văduva,                                                                                   Bucureşti

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail