Profesorii de matematică sau fizică, din învăţământul gimnazial sau liceal din ţară, se pot înscrie până vineri, 15 august (a.c.), la cursul de iniţiere în activităţi şi tehnologii spaţiale, organizat de Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială, Esero România.

Cursul, adresat profesorilor de matematică sau fizică din învăţământul gimnazial sau liceal din România, este organizat de ESERO România, luna viitoare,  în perioada 4-7 Septembrie 2014, la Mărişel, judeţul Cluj, în locaţia Şcolii de Vară “Generaţia Următoare”, au anunţat reprezentanţii ESERO, pe site-ul propriu, www.esero.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, cursul are ca scop folosirea spaţiului cosmic ca un context atractiv pentru predarea materiilor STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Vor fi abordate subiecte precum prezentarea ESERO România, a resurselor educative ale Agenţiei Spaţiale Europene, noţiuni de bază de astronomie, satelţii artificiali ai Pământului, noţiuni de bază ale telecomunicaţiilor spaţiale, şi altele.

Potrivit organizatorilor, se asigură gratuit şcolarizare, cazare în cameră dublă şi masă pentru trei zile – 4-7 Septembrie 2014 şi, posibil, transport dus-întors Cluj-Mărişel cu autocar organizat, însă transportul din localitatea de domiciliu până la Cluj şi înapoi este în sarcina participantului.

Profesorii de matematică sau fizică, din învăţământul gimnazial sau liceal din ţară, care doresc să participe la acest curs, trebuie să îndeplinească anumite criterii. Printre altele, până vineri, 15 august (a.c.) vor trebui să trimită un e-mail la adresa [email protected] cu următoarele informaţii: nume, prenume, data naşterii, date de contact, materia predată şi unitatea de învăţământ, precum şi motivaţia participării (într-un text de maximum 300 de cuvinte), incluzând experienţa anterioară şi modul în care se angajează să transmită mai departe, altor profesori şi elevilor săi, cunoştinţele dobândite în cadrul  acestui curs.

Informaţii privind criteriile şi modalitatea de selecţie a participanţilor şi alte detalii pot fi aflate pe site-ul Biroului European de Resurse pentru Educație Spațială, Esero România, www.esero.ro, precum şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, la secţiunea „Noutăţi”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail