Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe organizează noi ateliere şi activităţi pentru copii, pe timpul vacanţei de vară.

Pentru a V-a oară consecutiv, proiectul „Meştereşte cu noi vara!” va fi relansat începând cu data de 20 august, la sediul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, din str. Gábor Áron nr. 16.,

Atelierele vor avea loc de miercuri până vineri (20, 21 şi 22 august) şi vor avea o durată de 90 de minute fiecare, în intervalul orar 10:00 – 11:30, în aer liber sau în sala-atelier din incinta muzeului.

Programul atelierelor este următorul: Întâlnirea 1(20 august): Atelier de modelare manuală a lutului în care se vor confecţiona jucării din lut;  Întâlnirea 2 (21 august): Jocul „Cutia cu surprize” și Atelier de pictură pe vase ceramice şi pe figurină din gips; Întâlnirea 3 (22 august): Atelier de realizat propria păpuşă pe lingura de lemn în care copiii desenează şi îşi crează propriile diplome.

„Toţi copiii şi tinerii participanţi vor fi coordonaţi şi supravegheaţi de specialiştii din cadrul Muzeului. Pe lângă acestea vor fi iniţiate şi o serie de activităţi conexe, activităţi educativ-creative, menite să dezvolte creativitatea, îndemânarea şi abilităţile de comunicare ale copiilor participanţi.”, a menționat  muzeograful Andrea Chiricescu.

Activităţile se adresează copiilor cu vârsta de peste 5 ani. Tariful pentru participarea la o întâlnire este de 3 lei, iar obiectele confecţionate de aceştia în cadrul atelierelor pot fi luate acasă la terminarea atelierului.

Pentru mai multe informaţii despre atelierele din cadrul proiectului „Meştereşte cu noi vara!”, puteţi apela la numărul de telefon: 0267 – 314139 sau la adresa de email [email protected], persoană de contact Felea Cristina, muzeograf MNCR.

M.D.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail