În această perioadă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Covasna derulează controlul la faţa locului în vederea verificării suprafețelor agricole declarate de fermieri  în cererile unice de plată pentru anul 2014.

Peste 400 de fermieri din judeţ vor fi controlaţi. „Au început controalele în forţă. Mergem cu opt echipe, deocamdată, după care vom finaliza, probabil, cu zece echipe”, a spus directorul executiv al APIA Covasna, doamna Angela Negoiţă. La nivelul județului au fost depuse înregistrate 14.004 de cereri, pentru aproximativ 110.000 de hectare.

**

În curând ar putea începe controlul şi la fermierii care au solicitat sprijin pentru zootehnie. Datele APIA Covasna arată că 4. 813 de fermieri au depus cererea unică de plată pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate.

Solicitanţii acestor ajutoare trebuie să menţină animalele în exploataţie o anumită perioadă.

„ Oaia – normală – trebuie să rămână în retenţie 90 de zile, oaia defavorizată, 100 de zile, vaca defavorizată, bivoliţa şi vaca de rasă pură, şase luni”, a precizat directorul APIA Covasna, doamna Angela Negoiţă, care a precizat că încă nu a început controlul.

„Mesajul meu  pentru toţi fermierii este că după şapte ani de când solicită sprijin la APIA, este cazul să fie în regulă! (…). Acolo unde fermierul este sancţionat este din cauza neseriozităţii lui ! Conducerea APIA doreşte să aducă cât mai mulţi bani în judeţ, dar prin corectitudine şi realitate!”, a subliniat directorul APIA Covasna.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail