Declaraţia a fost făcută de către directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorge, George Carcadia, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Referindu-se la rezultatul obţinut de Naţionala Feminină de Handbal a României U18 ani, săptămâna trecută în faţa Germaniei – când România a devenit campioană mondială – directorul CSM Sfântu Gheorghe a ţinut să menționeze că fetele s-au antrenat la clubul covăsnean.

„Am vrut să felicit echipa Naţională de Handbal a României care a ajuns campioană mondială. După cum bine ştiţi, înainte s-a pregătit la Sfântu Gheorghe, şi-am zis că cine se pregăteşte la Sfântu Gheorghe, ajunge campion mondial! Am stat de vorbă cu doamna vicepreşedintă a Federaţiei Române de Handbal, Narcisa Lecuşanu, şi am felicitat-o, iar ea, drept dovadă, ne-a trimis echipa de junioare 2 în cantonament.”

Echipa de junioare la handbal feminin este antrenată de Mariana Târcă, fosta jucătoare de handbal originară din Braşov. Fetele vor sta în cantonament la Sfântu Gheorghe până în data de 21 august, conform declaraţiei conducerii CSM.

Tot în acelaşi context, George Carcadia a anunţat selecţionarea gimnastului Emanuel Bădilă, campion naţional la juniori, în echipa naţională de seniori a României.

CSM Sfântu Gheorghe atrage sportivii de calitate ai României

De-a lungul timpului, CSM Sfântu Gheorghe a dovedit că pregăteşte sportivi cu rezultate foarte bune. De aceea, foarte mulţi campioni aleg să se transfere la clubul covăsnean. După ce, la începutul anului, CSM Sfântu Gheorghe a încheiat transferul cu sportiva Petrea Anca la secţia de lupte, conducerea clubului se pregăteşte pentru un nou transfer de mâna I, cu „sportivul numărul 1 al României la cros”, Marius Ionescu. Acesta se află în pregătire, urmând ca în cel mult o lună să semneze cu CSM Sfântu Gheorghe.

Marius Ionescu este născut la 18 decembrie 1984, în Craiova. Este alergător pe distanțe lungi, care s-a specializat la proba de Maraton. De asemenea, este primul maratonist român care a participat la proba de maraton masculin din cadrul unei olimpiade, după 48 ani. Ultima participare a fost la Tokyo, în anul 1964, prin Constantin Grecescu, cel care a încheiat pe locul 36 cu 2:30:43. Marius Ionescu a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară din 2012, la proba de maraton, terminându-l pe locul 26. Înainte de maraton el a alergat la crosuri, în probele de 1500 m, 3000 m, 5000 m, 10000 m și semimaraton. Prima competiție de maraton la care a participat a fost maratonul de la Rotterdam din 2011, unde a reușit să îndeplinească baremul pentru Mondialele de la Daegu (27 august – 4 septembrie) și pentru jocurile Olimpice de la Londra, din 2012 cu timpul de 2:16:10, conform Wikipedia.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail