Peste 500 de candidaţi din judeţul Covasna s-au înscris la sesiunea de toamnă (sesiunea august- septembrie) a examenului de Bacalaureat 2014.

 Potrivit inspectorului şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Farkas Csaba, 505 candidaţi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2014. Elevii din clasele terminale, care au rămas corigenţi, se vor putea înscrie la această sesiune după ce vor susţine şi vor promova examenul de corigenţă.

Pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2014, în judeţul nostru va funcţiona un singur centru de examen: „Vom avea un singur centru de examen la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe şi o subcomisie la Târgu Secuiesc, la Liceul Tehnologic Ápor Peter şi un centru de evaluare la Liceul Tehnologic Kos Károly (n.r. – din Sfântu Gheorghe)”, ne –a spus, ieri, domnul inspector şcolar Farkas Csaba.

 

 

Calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea a II-a

 

În calendarul examenului de Bacalaureat naţional 2014 se arată că între 18-19 august va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A, dar şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B. Între 19-20 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C, iar între 21- 22 august, evaluarea competenţelor digitale, proba D.

Prima probă scrisă este programată în data de 25 august (a.c.), proba E(a) – limba şi literatura română. Pe 26 august este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă – proba E(b), pe 27 august (a.c.), proba obligatorie a profilului- E(c) –probă scrisă, iar pe 29 august, proba la alegere a profilului şi specializării – E (d) – probă scrisă.

Conform calendarului, în data de 1 septembrie (a.c.) este programată afişarea rezultatelor (până la ora 12.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12.00 – 16.00). În perioada 2-3 septembrie (a.c.) este programată rezolvarea contestaţiilor, iar în 4 septembrie (a.c.), afişarea rezultatelor finale.

În anexa nr. 1 la Ordinul MEN nr. 4923/29.08.2013, privind organizarea  şi desfăşurarea examenului de bacalaureat – 2014, se precizează că la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

**

La examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2014 s-au înscris 1.523 de candidați şi  s-au prezentat 1.441, unul fiind eliminat din examen. După soluționarea contestațiilor, procentul de promovabilitate a ajuns de la 56,49% (înainte de contestaţii), la 57,25%.

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail