Zece cursuri de formare, pentru 170 de persoane, sunt programate să se desfăşoare în luna august, în organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna.

Directorul executiv al AJOFM Covasna, domnul Kelemen Tibor, ne-a spus ieri că vor fi organizate zece cursuri de formare profesională:  două cursuri, ce se vor desfăşura la  Ozun şi Aita Seacă; două cursuri de competenţe antreprenoriale, la Dobârlău şi Baraolt; un curs de comunicare în limba germană, un curs de competenţe informatice, un curs de agent de securitate, un curs de inspector (referent) resurse umane, la Sfântu Gheorghe, un curs de cameristă, la Comandău şi un curs de tehnician sisteme de detecţie, supraveghere video, la Întorsura Buzăului. Cursurile, la care pot participa doar şomerii aflaţi în evidenţa AJOFM Covasna, sunt gratuite.

Cei interesaţi să participe trebuie să se prezinte la sediul central sau punctele de lucru ale Agenţiei, pentru a fi luaţi în evidenţă. Directorul Kelemen Tibor a menţionat că aceste cursuri au deja grupurile constituite în procent de 99%. „Ele (n.r. cursurile) au fost comunicate celor
interesaţi, deci aceştia pot/aveau posibilitatea prin interesul
manifestat să devină cursanţi înmatriculaţi”, a mai precizat directorul executiv al AJOFM Covasna.

„În luna august a.c., Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza 170 de programe de formare profesională pentru un număr de 3.503 persoane care beneficiază, conform legii, de  servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă recent al ANOFM.

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail