După ani de luptă cu „morile de vânt” (autoritățile locale- n.red)  din Baraolt, tânărul întreprinzător brașovean Adrian Costea va inaugura primul supermarket din localitatea Baraolt, spre bucuria locuitorilor.

În anul 2011 a început această muncă ce părea de Sisif, când a înaintat cererea de mărire a gradului de utilizare a terenului pe care l-a achiziţionat prin prin licitaţie, de la Administraţia Finanţelor Publice,  şi pentru care obţinuse avizele tuturor comisiilor tehnice. Mai mult de atât, şi locuitorii susţineau iniţiativa tânărului investitor, semnând o petiţie pe care au înaintat-o Consiliului Local.

Conform legii, firma avea dreptul să construiască 700 de metri pătraţi, însă,  fiindcă planul de afaceri al magazinului era făcut pentru 900 de metri pătraţi, au cerut această modificare a planului urbanistic zonal. Răspunsul consilierilor avea să fie că dacă se va construi pe o suprafaţă mai mare, oamenii nu vor avea destul loc de parcare, aşa că au respins proiectul nu mai puţin de 5 ori.

Văzând că nu are cum să îi convingă pe consilierii  locali de bunele lui intenţii, investitorul a recurs la modificarea planului de afaceri, respectiv  la o suprafaţă de 550 de metri, rezultând astfel cel mai mare magazin de tip discount construit pe structură modulară, din ţară. Reducând planul de afaceri a magazinului nu a mai fost nevoie de aprobarea Consiliului Local Baraolt.

 „În momentul în care nu am mai cerut mărirea gradului de construire de la 45% la 65% şi m-am mulţumit să construiesc până în 700 de metri pătraţi, nu aveam nevoie de aprobarea CL Baraolt. În momentul discuţiilor cu partenerii de la Profi, era una dintre condiţii ca magazinul să aibă 900 de metri pătraţi, însă s-a redimensionat planuri de afaceri şi magazinul, iar premiera la nivel naţional este că va fi primul magazin de genul acesta ca volum din toată ţara, pe acest sistem constructiv”, a explicat Adrian Costea, tânărul întreprinzător din Braşov care s-a luptat pentru realizarea proiectului,   timp de aproape 4 ani de zile.

Cred că bucuria locuitorilor de a avea câteva zeci de locuri de muncă şi un magazin cu preţuri de bun simţ  este mai mare decât curiozitatea  metodei  de construire  a magazinului. Întreprinzătorul a anunţat că inaugurarea  noului  magazin  va avea loc pe data de 30 iulie  a.c.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail