Balint Jozsef, viceprimarul mu­nicipiului Sfântu Gheorghe îşi spune părerea referitoare la clădire şi face, totodată un anunţ public: „De săptămâna viitoare finanţele publice municipale pot fi găsite în noul sediu”.

Fostei clădiri Romtelecom „îi ia locul” o clădire înnoită, modernă şi pregătită pentru noile destinaţii. Termenul de predare este astăzi, 18 august: “Se mai lucrează şi în exterior, se mai curăţă în interior, dar angajaţii primăriei deja au început mutarea. Se mută birourile finanţelor publice municipale şi în aceste zile se instalează într-o parte a parterului şi la etajul 1, respectiv subsolul clădirii. Publicul este aşteptat la parter în condiţii mult mai bune decât în sediul folosit până acum. În perioada următoare s-ar putea  să se mai ivească probleme de funcţionare, motiv pentru care  îi rugăm pe contribuabili să aibă răbdare. Angajaţii noştri fac totul ca aşa ceva să nu se întâmple”, a spus viceprimarul Balint Jozsef.

Acesta a mai adăugat că instalaţiile au fost montate anterior şi că funcţionarea lor “va da examen săptămâna viitoare”.

În ceea ce priveşte latura economică, se ştie că primăria închiriază tot spaţiul pentru o sumă importantă care depăşeşte 8.000 de euro lunar, deci,  însumând aproximativ 100.000 pe an. În perioada de 10 ani de chirie, banii investiţi se întorc la investitor sub forma acestei chirii: „Dacă se continuă cu paşii pe care i-am gândit înainte şi se mută şi poşta în partea cealaltă a clădirii, la parter şi etajul 2, şi, dacă reuşim să dăm în chirie etajul 3, astfel cheltuielile primăriei se reduc în mod esenţial. În ceea ce priveşte mutarea Poştei în noua clădire, Balint Jozsef a menţionat: „Este o înţelegere că Primăria va achita, va suporta şi chiria poştei, pentru care ar primi clădirea veche în care funcţionează poşta. Asta este încă o problemă care trebuie rezolvată. Inspiraţie este, bunăvoinţă este şi sperăm că deznodământul va fi fericit”.

Îndemn pentru sceptici

Părerile referitoare la aspectul clădirii sunt împărţite. Viceprimarul, Balint Jozsef are însă şi un mesaj pentru sceptici: “Părerea mea este că pentru peisajul oferit este ceva foarte binevenit, modul de realizare, de gândire este apreciabil. Pe sceptici i-aş îndemna să răsfoiască presa sau să ceară poze cu situaţia existentă acum un an. Dacă facem o comparaţie atunci ne dăm seama că este un pas foarte bine venit din punct de vedere urbanistic”, a încheiat viceprimarul.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail