Parcul de maşini şi echipamente al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al județului Covasna a fost reînnoit anul acesta cu șapte maşini dotate cu echipament special pentru situaţii de urgenţă și o mașină pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare.
Prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie 3.3 – „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, au fost dotate cu echipamente specifice în valoare totală de 20.289.752,74 lei, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi ale structurilor SMURD.
La nivelul județului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al județului Covasna a fost dotat, în urma acestui proiect a cărui valoare este de 3.458.935,51 lei, cu următoarele echipamente: 2 ambulanţe de prim ajutor: una cu tracţiune 4×4 (Detaşamentul de pompieri Sfântu Gheorghe) şi una cu tracţiune 4×2 (Secţia de pompieri Târgu Secuiesc); 4 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică: una pe şasiu camionetă şi două de teren (2 buc. în Sfântu Gheorghe și 1 buc. în Târgu Secuiesc); 1 autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare (Sfântu Gheorghe)
Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna, ce a contribuit cu o valoare de 2 % din suma totală.
Obiectivul care se urmărește prin utilizarea acestor echipamente este ca timpul mediu de răspuns la locul intervenţiei să scadă, atât în zonele urbane, cât și rurale. Astfel, timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul intervenţiei să scadă (cu autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă) de la 23’18’’ la 21’32’’ în zonele rurale şi de la 10’07’’ la 8’42’’ în zonele urbane. Timpul mediu de răspuns al echipajelor de prim ajutor / asistenţă medicală (SMURD) la locul intervenţiei să scadă de la 16’09’’ la 13’57’’ în zonele rurale şi de la 5’49’’ la 4’40’’ în zonele urbane. Totodată, ne propunem să acoperim cât mai multe riscuri care presupun intervenția în situații de urgență.
Compartimentul informare și relații publice