Poliţia Oraşului Întorsura Buzăului a fost sesizată, în seara zilei de duminică,  cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 10 Întorsura Buzăului, la intersecţia cu strada Morii, a avut loc o tamponare, iar cei doi conducători auto solicită intervenţia poliţiştilor.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului s-a stabilit că numitul C. P. de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Braşov către Buzău, s-a tamponat cu o autoutilitară condusă în acelaşi sens de mers de către numitul M. P. C. de 34 de ani. Din declaraţiile conducătorilor auto a reieşit că şoferul autoutilitarei a fost indus în eroare de faptul că autoturismul din faţa sa circula pe mijlocul părţii carosabile şi a încercat să îl depăşească pe partea dreaptă, crezând că acesta va vira la stânga, moment în care însă conducătorul autoturismului a virat în direcţia opusă, cei doi tamponându-se.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului autoutilitarei, în timp ce la conducătorul autoturismului acesta a indicat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul  din Întorsura Buzăului, unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vedrea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii permisului de conducere pentru 90 de zile, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail