Centrul de agrement din staţiunea Malnaş-Băi, construit prin proiectul Drumul apelor minerale, a fost deschis pentru turişti, care vor avea la dispoziţie bazine interioare, un spaţiu de fitness şi o piscină în aer liber.

Investiţia, finalizată recent, s-a ridicat la peste 638.000 de euro şi a fost realizată cu fonduri europene, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor.
„Malnaş-Băi a fost, pe vremuri, una dintre staţiunile balneare de referinţă din judeţul Covasna, apele minerale de aici fiind recomandate pentru tratarea diverselor boli, în special a celor gastrointestinale. După 1989, aceasta a decăzut, mai cu seamă după privatizarea activelor fostei societăţi de Turism şi Agrement „Oltul”, cumpărate de un om de afaceri braşovean care, în 2011, le-a vândut autorităţilor locale.

Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat că, pentru hotelul cu 50 de camere, restaurantul, baza de tratament şi un teren de circa 30.000 de metri pătraţi, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Covasna au plătit 300.000 de euro.

„Zona este foarte frumoasă, de altfel şi prinţul Charles al Marii Britanii are o proprietate în apropiere, la Valea Zălanului, iar acest lucru ne va ajuta, cred, foarte mult la promovarea brandului staţiunii şi atragerea turiştilor. Malnaş a fost un brand pe vremuri şi vrem să îl relansăm”, a declarat, pentru AGERPRES, Kasleder Jozsef.

Primăria Malnaş intenţionează să atragă fonduri europene în viitor pentru construirea unui aquaparc, a unei pârtii de schi şi a unui centru wellness, astfel încât să pună în valoare numeroasele izvoare de apă minerală.

Proiectul „Drumul apelor minerale” a fost demarat de autorităţile locale din judeţele Covasna şi Harghita cu scopul de a revigora câteva staţiuni lăsate în paragină, dar şi de a dezvolta mai multe localităţi cu potenţial balnear aflate pe Valea Oltului.

Drumul trece prin localităţile Bixad, Belin, Malnaş, Vâlcele, Bodoc, Şugaş-Băi, Mărtănuş şi Baraolt din judeţul Covasna şi Borsec, Tuşnad, Jigodin, Homorod, Remetea din judeţul Harghita. În proiect s-au investit 10 milioane de euro, mai mult de jumătate din sumă reprezentând fonduri europene.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail