Am ajuns s-o mai trăim şi pe asta! După atâtea accidente, bătăi, crime, violuri, hoţii, contracte păguboase, infractori ce nu mai suportă condiţiile de detenţie şi manelişti cu probleme despre care se trâmbiţează zilnic pe micile ecrane, în sfârşit, ne este dat să auzim şi veşti bune…

      S-ar spune deci că în acest an (electoral) România a bătut UE la creşterea economică. Bravo, fraţilor! Ţineţi-o tot aşa, că e bine! Dar vă vom crede numai atunci când acest lucru se va simţi şi în buzunarele noastre, nu numai în ale voastre. Dacă nu se va întâmpla asta, atunci ştirea va rămâne doar „apă de ploaie”…

     Se mai zice că în 2015 vor creşte salariile, iar pensiile vor fi indexate cu circa 4%. Promisiune electorală sau decizie serioasă şi responsabilă? Vom vedea, întâi votaţi!

     O altă mică minune ar fi eliminarea a 92 de taxe parafiscale. Chiar aşa? Totuşi, până la proba contrarie trebuie să vă credem şi să vă urăm succes, căci tot ce este spre binele poporului e binevenit.

     Într-o altă veste unii vorbesc despre savuroasele legume şi fructe româneşti, mai mult sau mai puţin „bio”, că vor ajunge de la producător direct în supermarketuri, şi prin eliminarea intermediarilor poate vor scădea preţurile. Bine-ar fi să fie aşa!

     O ştire deosebit de interesantă se referă la candidatul (PNL) pentru europarlamentare, Eduard Hellwig, „o parte german, un pic maghiar şi majoritar român” după propria-i mărturisire. Într-o conferinţă de presă susţinută la Sf.Gheorghe, domnul europarlamentar spune cuvinte frumoase. Domnia Sa consideră că viitorii reprezentanţi ai României în Parlamentul Europei trebuie să-şi unească forţele şi să acţioneze în interesul naţional şi strategic al ţării: „În perioada în care am fost în Parlamentul European am învăţat un lucru: că lipsa de coeziune a europarlamentarilor români şi lipsa capacităţii noastre de a lucra împreună pentru strategii şi interese naţionale ne-a făcut mai vulnerabili, mai lipsiţi de forţă”. E bine că Domnia Sa a învăţat acest lucru. Dar ce te faci când unii dintre europarlamentari se duc în Parlamentul Europei numai pentru a-şi denigra ţara ori pentru „a-şi spăla rufele” nu în familie, ci în afara ei? Şi mai cred că Domnia Sa, când a făcut referire la „parlamentarii români” s-a gândit la „cetăţenii români europarlamentari, indiferent de etnie”. Până la urmă toţi candidaţii la europarlamentare ar trebui să acţioneze într-un singur sens: realizarea intereselor ţării noastre şi creşterea prestigiului României printre ţările Uniunii Europene, şi nu numai.

     Umila noastră părere este că s-ar cuveni ca aceşti „reprezentanţi ai României”, investiţi cu o mare responsabilitate faţă de ţara lor (nu a altora) cel puţin la încheierea mandatului, dacă nu anual, să prezinte în Parlamentul României activitatea depusă în perioada mandatului exercitat şi eventual rezultatele ei. În acest fel ar exista o imagine mai clară a ceea ce ei au făcut de fapt şi poporul s-ar feri să mai trimită a doua oară emisari falşi care să ştirbească interesele şi prestigiul ţării.

     În ceea ce priveşte „prezidenţialele” şi lupta acerbă între „dreapta” şi „stânga”, e bine să fim atenţi ca nu cumva să ne dăm cu dreptul în stângul şi să ne împiedicăm iar…

     Şi, în sfârşit, o ştire externă! Cică un profesor de la Universitatea Iowa, Austin Stewart, a inventat un obiect revoluţionar: ochelarii 3D pentru găinile stresate (crescute în cuşti şi neavând astfel posibilitatea de a vedea natura în splendoarea ei şi ca urmare, de bucurie să facă ouă mai mari). Şi aşa bietele galinacee cu noii ochelari 3D se apropie de specia umană deja virtualizată.

     Totuşi, este destul de trist să vezi că, deşi atunci când îi alegem noi îi considerăm de bună credinţă, unii care acced la funcţii înalte şi se luptă la toate alegerile să câştige „cu orice preţ” râvnitul trofeu încă au mai rămas nu cu ochelari 3D, ci cu „ochelari de cal”, adică scopul lor îl reprezintă aceleaşi interese mărunte, personale sau de grup, şi nu văd lucrurile în ansamblul lor, ei continuă să nu vadă şi să nu simtă România şi durerile ei…

                                                                                               Mihai Trifoi

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail