În minivacanța de 1 mai, la Secția de Urgențe a Spitalului Județean  Covasna s-au prezentat  20 de persoane care aveau  de leziuni cauzate de căpușe, cu 16 mai multe decât în  săptămâna anterioară.

Potrivit reprezentanților instituției medicale, de la începutul acestui an, la Secția de Urgențe UPU ­ SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe au fost înregistrate 142 de altfel de cazuri.

Potrivit Agerpres, căpușa Ixodes ricinus este răspândită în Europa, Africa de Nord și Rusia Centrală, fiind un ectoparazit al animalelor și omului, care provoacă prin înțepătura ei dermatite, anemie sau poate servi ca vector pentru diverse microorganisme patogene pentru om și animale, dintre care mai importante sunt borrelioza Lyme și encefalita de căpușă.

Ixodes ricinus este cea mai răspândită specie de căpușă din România. Atacul căpușei Ixodes ricinus asupra omului se desfășoară tot timpul anului, cu două maxime — în primăvară și toamnă.

Potrivit studiilor recente, 11% dintre căpușele de pe teritoriul României sunt purtătoarele bacteriei care declanșează boala Lyme.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail