”Cred că o Gală a Filmului Românesc la Sfântu Gheorghe este binevenită pentru toată lumea. Această gură de oxigen “filmic“, alături de producători și realizatori  ai acestor filme (Voodoo Films), este un program al Teatrului Andrei Muresanu în colaborare cu Asociația de Tineret Ecou și propus comunității noastre. Este momentul în care putem să ne întalnim cu actorii preferati ai tinerei generații , acum și aici, în Sfântu Gheorghe la Sărbătoarea Orașului.” (Dan Țopa, directorul Teatrului Andrei Mureșanu)

 

Sunt ani mulți de când orașul nostru nu a mai avut o serie de filme într-o singură zi și iată că acum a venit momentul unui adevărat maraton. Teatrul Andrei Mureșanu, Asociația de Tineret Ecou și Voodoo Films au onoarea să aducă în fața oamenilor din Sfântu Gheorghe 4 dintre cele mai bine cotate producții românești ale momentului, în ceea ce poate fi cu siguranță considerată o Gală a Filmului Românesc la Zilele Sfântu Gheorghe. Sala Mare a Teatrului va fi gazda acestei serii în premieră pentru orașul nostrum, în ziua de duminică 27 aprilie, cu începere de la orele 11, 14, 17 și 20. Prețul biletelor de intrare este mai mult decât accesibil, doar 10 lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

 

Filme pentru toate gusturile

 

Ora 11: ”Când se lasă seara peste București” sau despre dragoste și nu prea…

”Prezentat în premieră internaţională la Festivalul de la Locarno 2013, noul film al lui Porumboiu, ”Cînd se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, e o hipersubtilă anti-romance.(…) pînă una-alta, filmul lui Porumboiu e o bucată de cinema evoluat pînă la un nivel la care nu are concurenţă în producţia românească din 2013.” (Andrei Gorzo, Dilema Veche)

 

Ora 14: ”Domnișoara Christina” sau despre dragoste și un pic de horror…

”Filmul „Domnişoara Christina“, după nuvela fantastică scrisă de Mircea Eliade şi adaptată de regizorul Alexandru Maftei, este o transpunere impecabilă din punct de vedere vizual şi muzical a terorii prin care trec toţi cei bântuiţi de frumoasa domnişoară moartă în urmă cu 30 de ani. Muzica şi efectele vizuale sunt atuu-urile thrillerului psihologic, iar momentele de tensiune sunt dublate de dramatismul muzicii special compuse de Jon Wygens pentru această producţie.” (Corina Zorzor, Adevărul)

 

Ora 17: ”Love Building” sau despre dragoste în cheie comică…

Iulia Rugină, regizoare aflată la debut cu acest film, spune despre Love Building că ”e un film românesc un pic altfel. N-a fost finanțat cu bani de la stat, ci doar din surse private. În el joacă 31 de actori aflați la debut. E o comedie relaxantă și direcționată către public (…) Nu e neapărat un film care să circule mult în festivaluri. Nu are o voce regizorală aparte, nu vine cu vreo latură artistică foarte pronunțată. Ce cred însă că are e sinceritate și emoție. Și din astea două rezultă în general Premiul Publicului.”

 

Ora 20: ”Closer to the Moon” – cea mai așteptată premieră a anului în România

”Ce ar face evreii cu 1,6 milioane de lei în timpul comunismului este întrebarea la care regizorul Nae Caranfil oferă un răspuns în cel mai nou proiect cinematografic care îi poartă semnătura – „Clooser to the moon”. Lansat cu mai puțin d edouă luni în cinematografe, filmul este  o coproducţie internaţională România – Italia– Polonia– Franţa şi are o distribuţie hollywoodiana, în rolurile principale fiind Mark Strong, Vera Farmiga şi Harry Lloyd. Scenariul filmului poartă semnătura lui Nae Caranfil şi este inspirat din fapte reale petrecute în  Bucureştiul anului 1959 când un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale punea întreaga ţară pe jar.” (Diana Marcu, Gândul)

 

Vă așteptăm cu mare drag la oricare dintre cele 4 producții ale noului val cinematografic din România! Și anunțați-vă și prietenii, pentru că ar fi păcat să rateze o asemenea oportunitate.

 

Mădălin Guruianu,

Responsabil Programe în limba română la Zilele Sfântu Gheorghe

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail