Ultimele date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna că rata şomajului în judeţul Covasna a ajuns la 6, 87%. Potrivit conducerii instituţiei, peste 600 de şomeri au fost încadraţi în muncă în luna martie.

 

Directorul executiv adjunct al AJOFM Covasna, Teglas Ferenc, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că rata şomajului înregistrată în prezent în judeţul nostru este 6,87%, fiind mai mică decât în luna februarie a acestui an. Reluarea activităţilor din agricultură, construcţii, exploatare forestieră şi prelucrarea lemnului au dus – se pare- la scăderea numărului de şomeri din judeţ.

„A început faza de descreştere a numărului de şomeri din evidenţa noastră, datorită faptului că au început să pornească şi motoarele economiei. Cele mai căutate domenii şi în care au fost angajate cele mai multe persoane din evidenţa noastră sunt agricultura; construcţiile, comerţul, exploatarea forestieră şi prelucrarea lemnului. Au mai rămas în evidenţă 6.275 de persoane, ceea ce înseamnă o rată a şomajului de 6,87%. Faţă de luna februarie, când rata înregistrată era 7, 60%, avem o scădere”, a declarat directorul executiv adjunct al AJOFM Covasna, domnul Téglás Ferenc.

Din cei 6.275 de şomeri aflaţi în prezent în evidenţa AJOFM Covasna, 4.600, adică un procent de 75% sunt neindemnizaţi. Datele arată că 66% din totalul şomerilor sunt fără studii sau cu studii gimnaziale incomplete.

Potrivit directorului executiv adjunct al AJOFM Covasna, în luna martie 600 de şomeri au fost încadraţi în muncă „Acest număr este un fel de record la noi, datorită faptului că în judeţul nostru au loc în jur de 300-400 de angajări pe lună, în general”, a menţionat directorul executiv adjunct, domnul Téglás Ferenc.

Subvenţii acordate angajatorilor

Nu trebuie uitat faptul că angajatorii pot beneficia de diferite subvenţii pentru încadrarea în muncă a anumitor categorii de persoane.

Potrivit conducerii AJOFM Covasna, peste 100 de persoane au fost angajate pe aceste măsuri active, din rândul celor cu vârsta peste 45 de ani, celor care mai au 5 ani până la pensie şi din rândul absolvenţilor. Subvenţiile pentru angajatori s-au acordat în următoarele domenii: comerţ, tâmplărie, confecţii, sănătate.

A.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail