Expresia unui parteneriat interinstituţional solid, la nivel teritorial, Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna –  Biroul de Analiză si Prevenire a Criminalităţii, Direcţia de Tineret şi Sport a Judeţului Covasna, Asociaţia de Luptă Împotriva Drogurilor A.M.A., a organizat evenimente specifice de informare şi sensibilizare a populaţiei privind beneficiile unui stil de viaţă sănătos în cadrul proiectului: ”SPORTUL CONTRA DROGURI”, proiect iniţiat de către Asociaţia de Luptă Împotriva Drogurilor A.M.A. în baza protocolului de colaborare încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

            În contextul Programului ”ŞCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”, în cursul zilei de ieri, între orele 11.00 şi 15.00, în zona Şugaş Băi a fost organizat Crosul municipal sub egida motto-ului ”Sportul contra droguri”, concurs de alergare ce a avut ca scop sensibilizarea populaţiei din mediul şcolar cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra sănătăţii, precum şi promovarea activităţilor de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri. Competiţia s-a organizat  pe 13 categorii de vârstă (clasa pregătitoare – clasa a XII-a), fete şi băieţi.

În cadrul acestei competiţii, specialiştii C.P.E.C.A. Covasna au realizat o declaraţie antidrog ce a fost afișată și prezentată elevilor participanți la evenimentului sportiv (elevi din mun. Sf. Gheorghe participanţi la concurs), precum şi un angajament adeziune în lupta antidrog, angajament ce a fost diseminat tuturor participanţilor la competiţie. Câştigătorii au fost premiaţi cu medalii şi li s-au oferit diplome.

            Totodată, la această activitate au fost prezenţi reprezentanţi ai Serviciul de Ambulanţă Judeţean Covasna, precum şi voluntari ai Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Filiala Covasna. Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii (7 aprilie), echipajul din ambulanţă a desfăşurat activităţi în scopul prezentării a ceea ce înseamnă serviciile de urgenţă prespitaliceşti. Copiilor interesați le-au fost prezentate următoarele aspecte: ce este o ambulanţă, ce se întâmplă când este chemată ambulanţa, când trebuie chemată ambulanţa, cu ce aparate este dotată o ambulanţă şi pentru ce sunt folosite.

            La toate aceste activităţi au participat aprox. 520 elevi din 13 unităţi de învăţământ din municipiul Sf. Gheorghe. Anexăm fotografii de la acest eveniment.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail